Auntiesta tukea arjen haasteisiin ja elämän käännekohtiin

Liittyisitkö mukaan Boiling Over (again)? -terapiasessioon, osallistuisitko I Raised a Monster -chattiin tai tarvitsisitko Lost in Translation -pakettia? Millaista tukea elämän käännöskohdissa tarvittaisiin ja voisiko tarvittavaa apua saada vaivattomasti, digitaalisesti videopuheluissa asiantuntijan kanssa? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Auntie-palvelun nopeassa kokeilussa Kalasatamassa tämän syksyn aikana.

Auntie kehittää matalan kynnyksen hyvinvointipalvelua tukemaan arjessa jaksamista. Kuva: www.auntie.fi

Matalan kynnyksen hyvinvointipalvelu

Auntie kehittää digitaalisuutta hyödyntävää, matalan kynnyksen hyvinvointipalvelua. Sen ideana on tuoda tukea arjen haasteisiin ja käännekohtiin. Terapeutin puoleen kääntymiseen voi yhä liittyä pelkoa leimautumisesta. Avun hakeminen ja vastaanottaminen jo aikaisessa vaiheessa auttaisi kuitenkin monia. Aikaisessa vaiheessa jo muutamalla uutta näkökulmaa tuovalla keskustelukerralla voi olla ratkaiseva merkitys.

Psykoterapeuttipalveluihin voi suhtautua kuin personal traineriin, joka auttaa muutoksen alkuun ja sparraa matkan varrella. Auntien visiona onkin onnellisuuden lisääminen helposti saavutettavan, oman elämän haasteisiin vastaavan tuen avulla.

”Omaan elämääni on mahtunut monta hyvinkin vaikeaa käännekohtaa, ja olen niihin hakenut apua ja helpotusta monin eri keinoin. Ajatus Auntiesta syntyi kun muuton yhteydessä kadotin self-help-kirjani. Mietin että miksi kaikki se tieto ei olisi olemassa digitaalisesti, jolloin se olisi koko ajan saatavilla. Auntiessa lähdimme ensin liikkeelle mobiilipalvelun kehittämisestä, mutta hyvin nopeasti tuli ajatus laajentaa tarjontaa myös muihin digitaalisiin kanaviin. Auntien avulla voimme tehdä hyvää isolle määrälle ihmisiä, ja se tekee tästä meille erittäin merkityksellistä”, sanoo Mervi Lamminen, Auntien perustajaosakas.

Auntien nopea kokeilu lähti käyntiin esittäytymisellä Kalasataman perhekerhossa, johon oli kokoontunut kymmenkunta vanhempaa lapsineen. Tapaamisessa nousi esille hyviä ideoita siitä, minkälaisista aiheista voisi olla kiinnostavaa jakaa ajatuksia asiantuntijoiden kanssa. Stressiä lapsiperhearkeen syntyy esimerkiksi ulkopuolisten hyvää tarkoittavista neuvoista, jotka saattavat loukatakin. Oma rooli vanhempana on usein arvioinnin kohteena ja hyvään vanhemmuuteen liittyy paljon odotuksia. Myös perheen sisällä voi olla erilaisia käsityksiä siitä, miten arkea pitäisi pyörittää. Asiantuntijalta voi saada apua tilanteen rakentavaan käsittelyyn.

Tulevat elämänmuutokset, kuten uuden lapsen syntymä tai paluu työelämään ovat tilanteita, joihin voisi kaivata tukea ulkopuoliselta. Voisivatko haastavat käännekohdat sopivan tuen avulla muuttua voimavaroiksi?

Käyttäjäpalautetta kerätään Kalasatamassa – tule mukaan kokeilemaan

Osana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaa Auntie kokeilee kahta erilaista palveluaan syksyllä 2016, ja kehittää niitä yhdessä käyttäjien kanssa. Kalasataman kokeilussa selvitetään erityisesti käyttäjäkokemuksia sekä eri digitaalisten kanavien vaikuttavuutta.

Ensimmäinen kehitettävistä ja testattavista palveluista on luottamuksellinen, kahdenkeskinen chat asiantuntijan kanssa. Chat-palvelua kokeillaan yhteensä kolmesti, kukin eri teemaan liittyen.

Did I Raise a Monster -chat järjestetään 25.10. tiistaina klo 19.00–20.00. Aiheesta kanssasi keskustelemassa on nuorisopsykiatri, psykoterapeutti Laura Suomalainen. Lauran osaamisen ydintä on lapsiperhearjen haasteet ja ongelmakohdat.

Love Boat Sinking -chat järjestetään 1.11. tiistaina klo 19.00–20.00. Chatissa on silloin keskustelemassa psykoterapeutti Mikael Saarinen. Mikaelin erityisosaamista ovat mm. kriisit ja vaikeat paikat parisuhteessa sekä tunteiden käsittely.

Kokeilemalla chattia autat Auntie-palvelun kehittämisessä. Chattaat luottamuksellisesti kahdestaan asiantuntijan kanssa. Keskustelun voit aloittaa helposti vaikka vain tervehtimällä Lauraa tai Mikaelia. He juttelevat kanssasi mielellään niin pienistä kuin suuremmistakin huolista! Chattiin voit osallistua helposti tästä linkistä: www.auntie.fi ja avaamalla chatin oikealta alalaidasta. Chattiin osallistuminen on ilmaista.

Lisäksi Auntie kehittää kahta keskusteluavun pakettia, jossa keskustellaan videoneuvotteluyhteyden välityksellä terapeutin kanssa viidesti.  Pakettiin kuuluu myös tehtäviä, harjoituksia ja kartoituksia sekä kyselyitä. Nopeiden kokeilujen ohjelman aikana elämänmuutosten tueksi kehitettyä ”Lost in Translation”- ja tunteiden hallintaan keskittyvää ”Boiling Over (again)?” -pakettia pääsee kokeilemaan normaalia merkittävästi edullisempaan hintaan 100 euroa.

Kiinnostuitko chatista tai keskusteluavun paketeista? Lisätietoja Auntien kokeilusta sekä palveluista:

Mervi Lamminen
[email protected]
www.auntie.fi

Comments are closed.