Lähde mukaan Kotihiili-kokeiluun pienentämään hiilijalanjälkeäsi!

Mistä arjen hiilijalanjälkesi muodostuu? Millä valinnoistasi on suurin vaikutus? Mitkä ovat parhaat motivaattorit kannustamaan ilmastoviisaampiin valintoihin? Lähde mukaan pienentämään hiilijalanjälkeäsi ja rakentamaan uutta konseptia joka ohjaa käyttäjiä tekemään ilmastoviisaampia valintoja!

Helsingin kaupungin kuvapankki. Kuva: Laura Oja.

Kalasatamassa käynnistyy huhtikuussa Kotihiili-kokeilu motivoimaan osallistujia pienentämään omia arjen hiilidioksidipäästöjä. Kokeilun kesto on kolme viikkoa ja päivittäinen ajantarve on noin 10-15 minuuttia. Kokeiluun toivotaan erityisesti osallistujia Fregatti ja Fiskari-talojen asukkaista, mutta kaikki Kalasataman ja lähialueiden asukkaat ovat tervetulleita. Ilmoittaudu mukaan ke 29.3. mennessä alla olevan lomakkeen kautta!

Kotihiili-kokeilussa osallistuja näkee päivittäin miten hänen oma hiilijalanjälkensä muodostuu jaoteltuna liikkumiseen, kodin energiankulutukseen, jätteisiin ja syömiseen. Osallistujat saavat henkilökohtaiset Oma Kotihiili-sivustot, joihin he syöttävät tietoja omista toiminnoistaan ja pääsevät seuraamaan tietoa omasta hiilijalanjäljestään. Osallistujat saavat räätälöityjä päivittäisiä vinkkejä verkkosivulta ja tekstiviestillä, miten parhaiten pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Osallistujat pystyvät omalla palautteellaan ja aktiivisuudellaan vaikuttamaan kokeilun etenemiseen heti esihaastattelusta alkaen.

Kotihiili järjestetään osana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen kevään 2017 ohjelmaa. Osallistuminen on ilmaista ja Kotihiileen osallistuminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia päivässä. Osallistujilta toivotaan aktiivista osallistumista, jotta työkalusta saadaan yhdessä rakennettua hyvin toimiva ja ilmastopositiivisiin valintoihin kannustava. Fregatti ja Fiskari-talojen asukkailla kotien energiatietojen saamiseen hyödynnetään KNX-alustaa, jonka hyödyntämisestä tehdään asukkaan kanssa erikseen sopimus datan luovuttamiseen liittyen. Liikkumisesta saadaan tieto joko osallistujien päivittämisen tai Android-pohjaisen sovelluksen avulla.

Osallistujat opastetaan tietojen syöttöön ja verkkopalvelun käyttöön sekä he saavat jatkuvaa käyttötukea – aiempaa tietoa hiilijalanjäljestä tai teknologiaosaamista ei vaadita, vaan kokeilijoille opetetaan kaikki olennainen. Ilmoittautuneiden kanssa järjestetään kahdenkeskiset esitietohaastattelut (tarvittaessa sähköpostin välityksellä) sekä kaikille mukaan ilmoittautuneille yhteinen kokeilun kick-off ma 3.4. klo 18-19:30 Fiksu Kalasatama Living Labissa Suvilahdessa (Sörnäisten rantatie 22, rakennus 1 (Voimalaitos), rappu E, 3. krs.). Lisäksi järjestetään lopetustyöpaja ti 16.5. klo 18-19:30 samassa paikassa.

Osallistujilta toivotaan:

  • Motivaatiota oman hiilijalanjälkitiedon hyödyntämiseen
  • Mahdollisuus sitoutua huhtikuussa 3 viikoksi (noin 15 minuuttia/päivä) sekä viikon jatkokokeiluun toukokuun lopussa
  • Verkkoyhteyksinen tietokone ja älypuhelin, jolla pystyy ottamaan kuvia
  • Mahdollisuutta osallistua ma 3.4. klo 18-19:30 järjestettävään aloitustyöpajaan
  • Sekä kokeilijoiden lopetustyöpajaan ti 16.5. klo 18-19:30

Osallistujana saat:

  • Tietoa omasta hiilijalanjäljestäsi
  • Henkilökohtaista sparrausta ja uusia ideoita hiilijalanjälkesi pienentämiseksi
  • Pääset jättämään jälkesi uuden palvelun tekemiseen
  • Ilmaston ystävän ruokakassin
  • Osallistujille järjestetään kiitoksena kesäinen hävikkibrunssi Teurastamolla

Viimeinen ilmoittautumispäivä on ke 29.3.!

Jos sinua kiinnostaa osallistua kokeiluun mutta jokin jäi mietityttämään, kysy rohkeasti lisätietoja: [email protected].

Ilmoittautuminen kokeiluun on päättynyt.

Comments are closed.