Älykkään kaupunkirakentamisen mallialue Fiksu Kalasatama on saanut jatkorahoituksen vuosiksi 2015–2017.
6Aika-strategian osana Fiksusta Kalasatamasta kehitetään kansainvälisesti tunnistettu Smart City -innovaatioalue. Samalla vakiinnutetaan toimintatavat, joilla ketterää innovaatiotoimintaa voi alueella pyörittää.
Rahoitus myönnettiin osana 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään avoimia ja älykkäitä kaupunkipalveluita kuutoskaupunkien (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku) alueella.
Fiksu Kalasatama on Helsingin kaupungin 6Aika avoimet innovaatioalustat -teeman kärkihankkeen osa, jota koordinoi Forum Virium Helsinki.
Syksyllä 2015 Kalasatamaan avataan Living Lab -tila, joka palvelee koko kaupunkiyhteisöä yhteiskehitystilana. Alueelle lanseerataan myös partneruusmalli, Kalasataman kehittäjien klubi. Siinä esimerkiksi määritellään tavat, joilla eri kiinteistöt ja tilat ovat mukana Fiksussa Kalasatamassa ja miten niitä voi käyttää erilaisiin kokeiluihin.
Fiksussa Kalasatamassa on tällä hetkellä käynnissä noin 20 projektia. Uusia hankkeita ideoidaan ja tutkitaan yhdessä kaupunkiyhteisön eri toimijoiden kanssa. Suunnitelmissa on järjestää säännöllisiä tapahtumia yrittäjien, asukkaiden ja kehittäjäyhteisöjen aktivoimiseksi.
Kalasataman nopeiden kokeilujen ohjelma jakaa pieniä tukisummia (1000–8000€) yrityksille tuotekehitykseen ja ketteriin kokeiluihin. Tarkoituksena on tukea hyvien ideoiden kehittymistä ja auttaa yrityksiä saamaa ideoista nopeasti käytännön palautetta. Kolmen vuoden aikana tavoitteena on rahoittaa 9–20 kokeilua.
Vuosina 2015–2017 toteutettava Fiksu Kalasatama saa rahoituksensa 6Aika-strategiasta (EAKR/Uudenmaan liitto), Helsingin kaupungilta sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä. Rahoitus kolmeksi vuodeksi on noin 900 000 euroa.
Vuosina 2013–2014 Fiksu Kalasatama -hanketta valmisteltiin osana Tekesin Fiksu Kaupunki -ohjelmaa. Forum Virium Helsinki vei projektia eteenpäin kaupungin alihankkijana. Vastuullinen toteuttaja oli Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus.