Kalasatama Urban Lab

Kalasatama Urban Lab 2019

Koko Kalasataman kaupunginosa toimii laboratoriona Helsingissä kokeiltaville uusille ratkaisuille ja REDIssä sijaitseva Kalasatama Urban Lab -tila tarjoaa paikan alueen kehittäjien tapaamisille, tapahtumille ja verkostoitumiselle.

Kalasatama Urban Lab on:


Yhteiskehittämisen tila

Kalasatama Urban Lab on viihtyisä tila, jossa ajatukset saavat lentää ja ideat kiteytyä konkretiaksi. Tilassa kävijät saavat tietoa Kalasataman alueen kehityksestä ja fiksun arjen palveluista. Tila tarjoaa puitteet 15-30 henkilön työpajoille tai tilaisuuksille. Tilassa on piirtoseinät ja siirreltävät pöydät ja tuolit, sekä erillinen pienempi työpajahuone, jossa on käännettävä kosketusnäyttö. Oleskelutilassa on yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa toteutettu Plan B –uusiokalustekokonaisuus.

Ilmastoviisaiden ja fiksujen tapahtumien areena

Kalasatama Urban Labissa järjestetään niin kaikille avoimia kuin yksityistilaisuuksiakin. Tila taipuu jopa 60 henkilön tilaisuuksiin. Tilassa on suuri näyttö, esityskone sekä äänentoisto.

Fiksun arjen showroom

Tilassa näyttäytyvät niin Kalasatamassa toteutetut nopeat kokeilut kuin alueen älyratkaisuja tukeva infrastruktuuri ja sen päälle rakentuvat ilmastopositiivisen ja fiksun arjen innovaatiot. Showroom tukee erityisesti kansainvälisten ryhmien vierailuja. Kalasatama Urban Labissa on esitelty Helsingin älykästä kaupunkikehitystä niin kotimaisille kuin merkittäville ulkomaisille vieraille sekä kansainväliselle medialle.

Omatoimikäyttöinen “superjoustotila”

Älylukolla varustetun tilan käyttöä helpotetaan kehittämällä omatoimikäyttöön kytkeytyviä lisäpalveluita ja uusia ratkaisuja, joilla tilaa voidaan seurata ja siitä saatavaa informaatiota hyödyntää.

Kalasatama Urban Labia voi tiedustella käyttöön tapahtumille ja tilaisuuksille, jotka edistävät fiksua ja ilmastopositiivista arkea ja kaupungin kehittämistä. Fiksun Kalasataman sidosryhmät voivat tiedustella tilaa toimistoaikoina sähköpostitse Living Lab -suunnittelija Mette Hiltuselta. Kalasatamalaiset taloyhtiöt ja asukkaat voivat pyytää varausoikeuksia ja varata tilaa omatoimisesti käytettäväksi Flextila-palvelusta.

Kalasatama Urban Lab on auki tapahtumien aikana.

Tarkasta tilan varaustilanne toimistoaikoina.
Varaa tila asukaskäyttöön Flextila-palvelusta.

Saapumisohjeet Kalasatama Urban Labiin

Kalasatama Urban Labin käyttöohje omatoimikäyttäjille


Lisätiedot:

Mette Hiltunen
Projektisuunnittelija
Forum Virium Helsinki
pun. +358 40 743 6550
mette.hiltunen(at)forumvirium.fi

 

Kuva: Ruska Tapiovaara

Comments are closed.