Opastettuja Smart City -kierroksia Kalasatamaan ja Jätkäsaareen

Kalasataman ja Jätkäsaaren alueiden esittelyyn on koulutettu oppaita, jotka esittelevät alueen arkkitehtuuria sekä älykkäitä ratkaisuja. Oppaat ovat osallistuneet Forum Virium Helsingin ja Helsinki Marketingin yhteistyössä järjestämään koulutukseen ja heidät on perehdytetty alueiden älykaupunkikehitykseen.

Opastuksen voi varata olemalla suoraan yhteydessä oppaisiin ja tiedustelemalla kierroksen hintaa ja sopia ajankohdasta. Tyypillinen hinta on noin 200 € / 1–2h opastus. Oppaat toimivat freelancereina ja määrittelevät itse kierroksen hinnan ja laskuttavat suoraan tilaajaa.

Kalasatama – Helsingin Smart City -mallialue

Kalasatama on rento paikka Helsingin keskustan kupeessa, itäisessä kantakaupungissa. Rantoja ja kanavia kiertää tulevaisuudessa pitkä rantapromenadi. Alueen keskeisin puisto, Kalasatamanpuisto, on kaikkien asukkaiden kohtauspaikka. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja lisää on tulossa. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Alueella kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Fiksua Kalasatamaa kehitetään joustavasti ja kokeilujen avulla yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Kalasatama on myös Helsingin ilmastotavoitteiden pioneeri. Tavoitteena on luoda niin resurssiviisas kaupunginosa, että asukkaille säästyy tunti lisää omaa aikaa päivässä. Samalla syntyy uusia kaupunkipalveluita, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Jätkäsaari – älykkäiden liikkumisratkaisujen testialue

Jätkäsaari rakennetaan Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia, avomeren äärelle. Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Jätkäsaari on kansainvälisesti merkittävä liikenteen solmukohta, ja Euroopan vilkkain matkustajasatama tuo alueelle elämää. Jätkäsaareen tulee koti 21 000 asukkaalle ja työpaikka 6 000 ihmiselle.
Jätkäsaari on uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Jätkäsaaressa uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita kehitetään tiiviissä yhteistyössä asukkaiden, kaupungin yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Valitse haluamasi opas listalta ja lähetä yhteydenottopyyntö allaolevalla lomakkeella. Lähetämme sinulle ja oppaalle sähköpostiviestin ja voitte jatkaa varauksen tekemistä sähköpostilla.

Tour
First name
Surname
E-mail
Tel.
Languages
Kalasatama, Jätkäsaari
Hanna-Leena
Halsas
[email protected]
+358 50 3699771
FI, SV, EN
Kalasatama, Jätkäsaari
Manami
Heikkinen
[email protected]
JPN
Kalasatama, Jätkäsaari
Leena
Heinilä
[email protected]
+358 45 1571771
EN, FI
Kalasatama, Jätkäsaari
Heidi
Johansson
[email protected]
+358 50 5633882
EN, SWE, FI
Jätkäsaari
Leea
Lappalainen
[email protected]
+358 40 7490304
FI, EN
Kalasatama, Jätkäsaari
Rebecca
Maaranto
[email protected]
+358 40 7490304
EN
Kalasatama, Jätkäsaari
Karin
Niiniharju-Järvinen
[email protected]
EN, DE, IT, FI
Kalasatama, Jätkäsaari
Mr. Ryota
Yamaguchi
[email protected]
JPNComments are closed.