Lähde retkelle Fiksuun Kalasatamaan koska tahansa

Lataa Citynomadi-sovellus ja tee opastettu tutustumiskierros Fiksuun Kalasatamaan.

Millaisella rakentamisella voidaan tukea ilmastotavoitteita? Miten kaupunkilaiset voivat hyödyntää tyhjäksi jäänyttä tilaa? Millaista arkea eletään älykaupungissa? Näihin aiheisiin voi tutustua Kalasatamassa, Helsingin Smart City -kaupunginosassa, jonka älykkäät ratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Yli 1800 kansainvälistä älykaupunkituristia on jo tutustunut alueeseen.

Nyt kaikille Kalasataman älykkäistä ratkaisuista kiinnostuneille on julkaistu nettipohjainen englanninkielinen kävelykierros, jonka avulla kaupunginosaan voi tutustua omatoimisesti koska tahansa. Fiksu Kalasatama -hanke on koonnut kaupunginosan nähtävyyksiä Citynomadi-sovellukseen. Alueen kartalle on piirretty reitti, jonka varrella on yli 20 erilaista kohdetta. Nähtävyyksiin voi tutustua kävellen tai vaikka pyöräretkellä.

Tutustu opastettuun kierrokseen täällä.

Citynomadi mobiilisovellus saatavilla Android-, Apple-, Windows- ja HTML5-versioina.

Lataa Citynomadi-sovellus mobiililaitteellesi täältä.

Fiksu Kalasatama toivottaa hauskaa ja ilmastopositiiivista tutustumisretkeä!

Fiksua Kalasatamaa on vuodesta 2014 kehitetty Helsingin älykkäimmäksi kaupunginosaksi ja samalla on luotu uusia menetelmiä fiksujen ratkaisujen tekemiseen. Nopeiden kokeilujen ohjelma muotoutui vastauksena kysymyksiin, kuinka kiihdyttää älykaupunkikehitystä ja kuinka saada yritykset ja asukkaat siihen mukaan. Ohjelma jalostui vuosina 2015-17 ja mallia on hyödynnetty myös muissa Suomen kaupungeissa.

www.fiksukalasatama.fi

Comments are closed.