Fiksu Kalasatama esillä Barcelonan Smart City Expossa

Vuosittain marraskuussa järjestettävä Smart City Expo on alan suurin tapahtuma maailmassa. Viime vuonna se houkutteli yli 10000 kävijää 92 maasta. Mittavan ohjelman (400 puhujaa tänä vuonna) lisäksi tapahtumassa on jälleen valtava näyttelyalue, jolla 450 alan toimijaa – Fiksu Kalasatama mukaanluettuna – esittelevät viimeisimpiä innovaatioitaan.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu) ovat mukana Barcelonassa 17.-19.11.2015. Kaupungit esittelevät smart city -osaamistaan yhteisellä näyttelyosastolla yhdessä Tekesin, FINPROn / Invest in Finlandin sekä 12 kiinnostavan yrityksen kanssa (katso tarkemmat tiedot täältä).

Fiksu Kalasatama näkyy osastolla monin tavoin. Kalasataman visio “tunti lisää omaa aikaa päivään” on nostettu koko osaston teemaksi muodossa 25/7. Kaupunkielämässä kallisarvoista aikaa kuluu päivästä toiseen ruuhkassa jonottamiseen, ruokaostosten tekemiseen ja paikasta toiseen siirtymiseen. Älykkäät palvelut mahdollistavat paremman elämän- ja ajanhallinnan, jolloin kaupunkilaiselle jää enemmän aikaa elämiseen.

Screen Shot 2015-11-17 at 16.57.17

Suomalainen kaupunki on älykäs samalla tavalla kuin Fiskarsin sakset ovat hyvää muotoilua: hyvää suunnittelua ei heti välttämättä huomaa, mutta lopputulos on toimiva, kestää ja säästää aikaa. Tiedon ja datan avoimuudessa Suomi ja erityisesti Helsinki on eturintamassa. Avoimuus mahdollistaa monenlaiset mobiilipalvelut sekä tiedon ympärille kehittyvän liiketoiminnan.

Barcelonan konferenssikävijät voivat tutustua Fiksuun Kalasatamaan esitteen ja kartan avulla. Kartta kokoaa Kalasatamasta jo löytyvät arkea helpottavat palvelut sekä tulevaisuuden uudet ratkaisut. Kartta tekee näkyväksi nykytilan, mutta myös niitä palveluja, jotka ovat vielä tuloillaan tai eivät katukuvassa näy.

Tulosta kokonaisuus käyttöösi tästä: http://fiksukalasatama.fi/wp-content/uploads/2015/08/FK_brochure_website.pdf

Comments are closed.