Joustotilapalvelu aukeaa Kalasatamassa

Kalasatamassa alkaa toimia toukokuussa uusi joustotilapalvelu. Sen avulla asukkaat ja muut tilojen käyttäjät voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon. Tilojen haltijat voivat palvelun kautta tarjota omia tilojaan käyttöön sellaisina aikoina, kun ne ovat vapaina. Osa Kalasataman joustotiloista varustetaan älylukoilla, jolloin tiloihin pääsee mobiilitunnistautumisen avulla.

Ensimmäiset joustotilat tulevat käyttöön jo toukokuussa 2016. Tällainen on esimerkiksi Setlementtiasuntojen kansalaistila Capellan puistotiellä. Sinne on jo asennettu älylukko. Lisää tiloja liitetään palveluun koko vuoden ajan.

Setlementtiasuntojen kansalaistila sai älylukon

Setlementtiasuntojen kansalaistila sai älylukon

Kalasataman joustotilat tunnistaa oheisen kuvan tarrasta. Flextila-varausjärjestelmään liittyneet joustotilat ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa Flextila.com, ja sivulta löytyvät tiedot myös muista Kalasataman joustotilojen kumppanuustiloista. Flextilan varauspalvelusivuilla voi tarjota myös uusia tiloja joustotilakäyttöön.

joustotilatarra (20160517)

Joustotilan tunnistaa tarrasta.

Kalasataman joustotilat mahdollistavat asukkaille ja muille Kalasataman toimijoille aikaperusteisen tilavuokrauksen esimerkiksi kiinteistöjen kerhohuoneisiin, kattosaunoihin, yksityisten yritysten vajaakäyttöisiin neuvotteluhuoneisiin ja esimerkiksi Suvilahden ja koulun tiloihin. Tilat näkyvät ja ovat varattavissa verkkovarausjärjestelmän kautta. Tiloja voi helposti ja reaaliaikaisesti varata esimerkiksi kokoontumisiin, harrastamiseen, työntekoon tai vaikkapa pop-up myymälöiksi. Näin alueen tilallinen ja sosiaalinen pääoma kasvaa. Tämä näkyy kaupunginosan elävöitymisenä, sosiaalisten innovaatioiden tai yrittäjyyden lisääntymisenä ja parempana viihtymisenä.

Joustotilat-projekti toteutetaan Helsingin kaupungin, Helsingin yliopiston ja yritysten yhteistyönä. Projektia vetää Forum Virium Helsinki, ja yrityspartnereina ovat Elisa Oy, Flextila-palvelua ylläpitävä Joustotoimisto Oy, SRV Oy, Setlementtiasunnot Oy sekä Kalasataman palvelu Oy. Joustotilaprojektin tavoitteena on löytää pysyvä malli, joka sekä helpottaa että tehostaa Kalasataman tilojen käyttöä. Kokeiluvaihe kestää vuoden 2016 loppuun.

Onko sinulla tila, jota haluaisit tarjota muiden käyttöön? Ota yhteyttä:

Arja-Liisa Heikkilä
Flextila-palvelu, Joustotoimisto oy
[email protected]

Maija Bergström
Fiksu Kalasatama -hanke, Forum Virium Helsinki
[email protected]

Tietoa hankkeesta: www.fiksukalasatama.fi/joustotilat

Varaa tila: www.flextila.com

Comments are closed.