REDI: Kalasataman keskus

Kalasataman kaupunginosan keskus sijaitsee metroaseman kupeessa. Kantakaupungin toiseksi suurin kauppakeskus REDI ja sen ympärille rakentuvat kahdeksan tornitaloa sekä kivenheiton päähän valmistunut terveys- ja hyvinvointikeskus muodostavat Kalasataman palveluiden sydämen.

Kalasatama on entinen satama- ja teollisuusalue, johon on muuttanut jo yli 5 000 asukasta 2020 mennessä. Valmistuessaan alueella tulee olemaan yli 25 000 asukasta, ja yli 10 000 työpaikkaa.

REDI:n kauppakeskus avautui syykuussa 2018. Kauppakeskuksesta löytyy noin 200 liikettä, päivittäistavarakauppoja, useita ravintoloita ja palveluita sekä viihdemaailma elokuvateattereineen. Kauppakeskuksen ympärille rakentuvista kahdeksalta tornitalosta ensimmäinen, 134 metriä korkea Majakka, valmistui 2019. 

Kalasataman keskus on monessa suhteessa modernin kaupunkiasumisen mallikappale. Se yhdistää kaupalliset palvelut, asumisen sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut yhteen uudenlaiseksi kokonaisuudeksi.

Fiksulle Kalasatamalle REDI ja sen läheisyydessä oleva hyvinvointi- ja terveyskeskus ovat asiakasvirtoineen kiinnostava mahdollisuus kehittää ja kokeilla fiksuja kaupunkipalveluita, kuten älyliikkumista ja -valaistusta, digitaalista opastusta ja innovatiivisia lähipalveluita

Kuva: Jussi Hellsten.

Comments are closed.