Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus aloitti toimintansa helmikuussa 2018. Kalasatamaan yhdistyivät Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasemien ja hammashoitoloiden palvelut. Lisäksi keskus tarjoaa muun muassa kuntoutusta, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, vammaisten palveluja sekä maahanmuuttajien palveluja. Keskus tarjoaa saman  yhden katon alla kattavan kirjon palveluita ja hyödyntää moniammatillisia tiimejä. Näin voidaan sekä tarjota parempia palveluita asiakkaille että kehittää palveluprosesseista entistä ketterämpiä.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus toimii myös kokeilualustana uusille palveluille. Vuonna 2018 kokeiltiin viittä digitaalista hyvinvointipalvelua Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelmassa. 

Kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala  tekee aktiivisesti yhteistyötä yritysten kanssa uusien, hyvinvointia edistävien ratkaisujen kehittämiseksi. Kokeilut ja yhteiskehittäminen ovat keskeisiä keinoja rakentaa tulevaisuuden hyvinvointi- ja terveyspalveluiden etäratkaisuja, tukea kotona käytettäviä palveluita ja kehittää palveluvalikoimaa paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavaksi.

Comments are closed.