Mukaan Flextila-palveluun?

Joustotilat_Flexitila-940x377

Onko sinulla tiloja, jotka voisit avata myös muiden käyttöön? Flextila-palvelun kautta tilojen haltijat voivat tarjota tilojaan yleiseen käyttöön ja saada siitä korvauksen. Mukana palvelussa on niin toimistotiloja kuin vapaa-ajan aktiviteetteihin sopivia tiloja, kuten kerhohuoneita.

Liittyminen Flextila-palveluun

Palveluun liittyminen edellyttää omien tilojen tietojen syöttämistä Flextila-palveluun. Tilojen haltijat saavat omat Flextila-tunnukset, joiden kautta voi seurata ja hallinnoida tilojen tietoja. Flextila-palvelun käyttöön saa tarvittaessa henkilökohtaisen opastuksen Flextila-palvelusta. Yritysten kannattaa tutustua myös oppaaseen: Näin teet tilastasi joustotilan – Ohjeistus yrityksille.

Tilojen tarjoajat voivat itse määritellä sopivan korvauksen tilojen käytöstä ja päättää siitä, miten kulku tiloihin järjestetään. Mikäli tiloja tarjotaan käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin, suositellaan älylukon hankintaa, jolloin pääsy tilaan tapahtuu varausvahvistuksessa saadulla ovikoodilla.  Näin ollen tiloihin ei tarvitse teettää ylimääräisiä avaimia tai järjestää pääsyä muulla tavoin.

Tiloja avattaessa ulkopuolisten käyttöön on myös sovittava muun muassa tilojen siivouksesta, hinnoittelusta ja määriteltävä ne ajankohdat, jolloin tilat ovat muiden käytettävissä. Lisäksi taloyhtiöiden on järjestettävä yhtiökokous ennen tilojen avaamista ulkopuolisille käyttäjille (ks. seuraava otsikko). Katso myös Muistilista tilojen tarjoajille.

Tilan markkinoinnin kannalta hyvälaatuiset ja havainnollistavat valokuvat ovat avainasemassa. Flextila-palvelu tekee osaltaan markkinointia, mutta parhaiten tila huomataan, jos kadulla kävelijäkin voi nähdä tilan olevan käytettävissä. Joustotilaan johtavat ovet merkitään joustotila-tarralla, jotka toimitetaan tilan omistajalle automaattisesti. Lisäksi tilan omistaja voi markkinoida tilaa muillakin näkyvin tavoin.

Taloyhtiöt mukaan!

Taloyhtiön tilan muuntaminen joustotilaksi on helppoa! Asiasta tarvitaan yhtiökokouksen päätös, mutta muita lupia ei yleensä tarvita. Asukkaat hyötyvät joustotilapalvelusta: taloyhtiö saa tuloja muutoin tyhjillään olevista tiloista ja niiden varaaminen ja käyttö helpottuu myös asukkaille. Mitä useampi taloyhtiö tarjoaa tilojaan ulkopuolisten käyttöön, sitä enemmän valikoimaa asukkailla on myös omien tapahtumien sekä harrastusmahdollisuuksien järjestämiselle. Tilasta perittävä korvaus ja käyttöajankohdat ovat taloyhtiön vapaasti päätettävissä.

Lisätietoa taloyhtiöiden liittymisestä joustotilapalveluun antaa hankekoordinaattori Maija Bergström (ks. yhteystiedot alta) ja kannattaa myös tutustua oppaaseen: Näin teet tilastasi joustotilan – Ohjeistus taloyhtiöille.

Joustotilojen varustelu

Joustotilaa sisustettaessa kannattaa miettiä tilan käyttötarkoitusta: mihin tilaa käytetään ja kuka sitä käyttää. Tiloista kannattaa myös tehdä persoonallisia. Voisiko oma joustotila olla kaupunginosan paras paikka järjestää leffailta tai työpaja? Erityisesti erilaiset harrastamisen tilat ovat kaupunkilaisten toiveissa ja yritykset puolestaan toivovat hyvin varusteltuja kokoushuoneita.

hoas-1-3

Mitä paremmin tila on varusteltu ja mitä viihtyisämpi se on, sitä enemmän sille on kysyntää. Viihtyisyyttä lisää esimerkiksi kiva näköala, viherkasvit ja yleinen siisteys. Tilan varustelulta joustotilojen käyttäjät toivovat usein esimerkiksi näitä:

  • Toimiva internet-yhteys
  • Mahdollisuus keittää kahvia/teetä
  • Tilan käyttötarkoitukseen sopivat kalusteet
  • Siistit wc-tilat

Yleisimpinä riskeinä joustotilojen käytölle on nähty ulkopuolisten kulunvalvonta ja mahdolliset vahingonteot sekä siivouskulujen nousu. Tilojen käyttöehdoissa on mahdollista varautua riskeihin rajaamalla vahingonkorvausvelvollisuutta.

Lisätietoja:

Kirsi Hulkkonen
Toimitusjohtaja, Flextila-palvelu
Joustotoimisto Oy
[email protected]
Puh. 050 486 9091

Taloyhtiöt:
Maija Bergström
Hankekoordinaattori, Fiksu Kalasatama
Forum Virium Helsinki
[email protected]
Puh. 040 766 1415

 

 

 

Comments are closed.