Kalasatama Urban Lab

Koko Kalasataman kaupunginosa toimii laboratoriona Helsingissä kokeiltaville uusille ratkaisuille ja REDIssä sijaitseva Kalasatama Urban Lab -tila tarjoaa paikan alueen kehittäjien tapaamisille, tapahtumille ja verkostoitumiselle.

Kalasatama Urban Lab on:

Yhteiskehittämisen tila

Kalasatama Urban Lab on viihtyisä tila, jossa ajatukset saavat lentää ja ideat kiteytyä konkretiaksi. Tilassa kävijät saavat tietoa Kalasataman alueen kehityksestä ja fiksun arjen palveluista. Tila tarjoaa puitteet 15-30 henkilön työpajoille tai tilaisuuksille. Tilassa on piirtoseinät ja siirreltävät pöydät ja tuolit, sekä erillinen pienempi työpajahuone, jossa on käännettävä kosketusnäyttö. Tila kannustaa myös ratkomaan ilmastohaasteita ja hyödyntämään digitaalisuutta: käytössä on esimerkiksi Kalasataman 3D-malli, jota voi tutkia ja työstää.

Ilmastoviisaiden ja fiksujen tapahtumien areena

Kalasatama Urban Labissa järjestetään niin kaikille avoimia kuin yksityistilaisuuksiakin. Tila taipuu 60 henkilön tilaisuuksiin. Tilassa on suuri näyttö, esityskone sekä äänentoisto. Käytössä on myös suuri ulkoterassi.

Fiksun arjen showroom

Tilassa näyttäytyvät niin Kalasatamassa toteutetut nopeat kokeilut kuin alueen älyratkaisuja tukeva infrastruktuuri ja sen päälle rakentuvat uudet ratkaisut. Kalasatama Urban Labissä uusimpiin ilmastopositiivisen ja fiksun arjen innovaatioihin voi tutustua kokemuksellisesti. Showroom tukee erityisesti kansainvälisten ryhmien vierailuja.

Omatoimikäyttöinen “superjoustotila”

Fiksun Kalasataman sidosryhmät voivat varata tilaa omatoimisesti käytettäväksi Flextila-palvelusta, ja päästä sinne älylukitusta hyödyntäen. Tilan käyttöä myös helpotetaan kehittämällä edelleen omatoimikäyttöön kytkeytyviä lisäpalveluita ja uusia ratkaisuja, joilla tilaa voidaan seurata ja siitä saatavaa informaatiota hyödyntää.

Tila on auki tapahtumien aikana.

Varaa Kalasatama Urban Lab tapahtumaasi täältä.

Saapumisohjeet Kalasatama Urban Labiin

Kalasatama Urban Labin käyttöohje omatoimikäyttäjille

Kalasatama Urban Labia voi tiedustella käyttöön tapahtumille ja tilaisuuksille, jotka edistävät fiksua ja ilmastopositiivista arkea ja kaupungin kehittämistä.

Lisätiedot:

Mette Hiltunen
Living Lab -suunnittelija
Forum Virium Helsinki
pun. +358 40 743 6550
mette.hiltunen(at)forumvirium.fi

 

Kuva: Ruska Tapiovaara

Comments are closed.