Visio: Tunti lisää aikaa päivään

1323_DSC0435(f)_7363_2849_1

Kuva: Juho Kuva, Visit Helsinki / Helsingin Markkinointi Oy

Aika on kaupunkilaisen tärkein resurssi. Fiksusta Kalasatamasta halutaan tehdä resurssiviisas kaupunginosa myös ajankäytön kannalta: yhdessä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa kehitetty visiomme on tarjota tunti lisää aikaa päivään.

Kaupunkielämässä kallisarvoista aikaa kuluu päivästä toiseen ruuhkassa jonottamiseen, ruokaostosten tekemiseen ja paikasta toiseen siirtymiseen. Älykkäät palvelut mahdollistavat paremman elämän- ja ajanhallinnan.

Tekemällä liikenteestä ja logistiikasta sujuvia, sekä takaamalla hyvät ja helposti saavutettavat lähipalvelut sekä entistä paremmat etätyömahdollisuudet voidaan säästää kaupunkilaisten aikaa käytettäväksi mieleisempään tekemiseen, olipa se sitten lähipuistossa loikoilua, lasten kanssa kokkailua, uuden opiskelua tai tanssitunneilla käymistä. Tarkoituksena on, että palvelut tulevat asiakkaan luokse, eikä toisin päin – näin matkustusaikaa säästyy päivittäin.

Äly voi näkyä pienissä asioissa, kuten esimerkiksi mukautuvassa valaistuksessa kaduilla, joustavasti varattavissa tiloissa sekä jaettavien kuluneuvojen ahkerassa käytössä.

 

Comments are closed.