Taloyhtiöiden tilat joustavaan käyttöön

Taloyhtiöiden tilojen muuttaminen joustotiloiksi on helppoa! Tarvitaan vain yhtiökokouksen päätös ja yhteiset tilat saadaan ketterästi kaikkien käyttöön. Myös asukkaat hyötyvät Flextila-palvelusta, sillä yhteisten tilojen varaaminen ja käyttö helpottuu reaaliaikaisen varauskalenterin myötä. Näin esimerkiksi kerhohuoneen tai saunatilojen varaamisesta tulee entistä jouhevampaa. Taloyhtiöt puolestaan saavat tuloja muutoin tyhjillään tai vajaakäytöllä olevista tiloista.

Taloyhtiön tilojen muuttamiselle joustotilaksi tarvitaan yhtiökokouksen päätös, mutta muita lupia ei yleensä tarvita. Tilasta perittävä korvaus ja käyttöajankohdat ovat taloyhtiön vapaasti päätettävissä. Lisäksi pitää pohtia, miten pääsy yhteisiin tiloihin järjestetään ja onko tarpeen tehdä muutostöitä, kuten älylukon asennuksia.

Ohjeistus taloyhtiöille julkaistu!

Joustotilat-hankkeessa on laadittu  Näin teet tilastasi joustotilan -ohjeistus, joka antaa taloyhtiöille konkreettiset eväät tilojensa muuttamiseksi joustotiloiksi. Ohjeistukseen on myös koottu hyödyllisiä muistilistoja ja kerrottu yksityiskohtaisemmin Flextila-palveluun liittymisestä. Ohjeistuksen valmistelussa on ollut mukana asunto-osakeyhtiölakiin erikoistunut varatuomari.

Mitä useampi taloyhtiö tarjoaa tilojaan ulkopuolisten käyttöön, sitä enemmän valikoimaa myös alueen asukkailla on omien tapahtumien sekä harrastusmahdollisuuksien järjestämiselle. Tutustu siis ohjeistukseen ja tee aloite oman taloyhtiösi tilojen muuttamiseksi joustotiloiksi!

Comments are closed.