Fiksu Kalasatama ja Ilmastokatu järjestävät yhdessä co-creation työpajan 14.10.2016
Aika: perjantai 14.10. klo 14.00–17.00
Paikka: Flavour Studio, Teurastamo (Työpajankatu 2, 00580 Helsinki)
Ruokahävikin vähentäminen ja kiertotalousajattelu puhuttelevat meillä ja maailmalla. Voisiko hävikki olla lähes pyöreä nolla? Kalasatamassa ja Ilmastokadulla on 2016 käynnissä useampi kokeilu, joissa tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja ruokahävikin vähentämiseen.
Työpajaan on kutsuttu yrityksiä kaupan ja ravintolapalveluiden alalta sekä ruokahävikkiteeman aktiivisia toimijoita Kalasatamasta ja Ilmastokadun alueelta. Tavoitteena on tunnistaa ongelmakohtia ja löytää ratkaisuja tehokkaampaan toimintaan ruokahävikin vähentämiseksi.
Alustuksena saadaan näkökulmia:
Matti Santala, Teurastamon yrittäjät ry: Miten materiaalivirtoihin voidaan vaikuttaa Teurastamon alueella?
Satu Kattilamäki, HOK-Elanto: Ruokahävikki ja kaupan haasteet
Johanna Kohvakka, From Waste to Taste ry: Kiertotaloushanke taklaa ruokähävikkiä
Työpajan aikana työstetään ryhmissä miten luoda palveluketjuja, joilla voi fiksusti vähentää ruokahävikkiä ja millaista yhteistyötä toimijoiden kesken tarvitaan? Entä mitä seuraavaksi pitäisi kokeilla?
Jos olet ruokahävikkiteemasta innostuva toimija, ota yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja:
Kaisa Spilling
Kehityspäällikkö
Fiksu Kalasatama -hanke
[email protected]
Mikko Martikka
Projektikoordinaattori
Ilmastokatu -hanke
[email protected]