Webinaari: Luonnolliseksi rakennettu – Virtuaalivehreän oppeja

Vihreän infrastruktuurin huomioiminen kaavoituksesta ylläpitoon
Aika: tiistai 16.6.2020 kello 14:00 – 16:00

Vihreällä infrastruktuurilla tarkoitetaan esimerkiksi hulevesikatuja, veden viivytysaltaita, kanavia, puistoja, viherseiniä ja -kattoja. Nämä ratkaisut tuottavat kaupunkilaisille ja ympäristölle palveluja, tukevat liikenteen järjestämistä sekä edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Forum Virium Helsingn koordinoimassa ja Uudenmaan liiton rahoittamassa Virtuaalivehreä-hankkeessa yhteiskehitettiin toimintamalli tukemaan hiilineutraalien, vihreää infrastruktuuria monialaisesti hyödyntävien kaupunginosien suunnittelua jo kaavoitusvaiheessa.

Virtuaalivehreä-hankkeessa työskenneltiin yhdessä projektipartnereiden WSP:n ja Innogreenin sekä Länsisatama-Kalasatama -kaavoitustiiimin kanssa kolmessa design sprintissä, joiden aiheina olivat vihreän infrastruktuurin mahdollisuudet ja haasteet tiivistyvässä kaupungissa aina kaavoituksesta rakentamiseen ja ylläpitoon. Design sprinteissä ja opintomatkalla Kööpenhaminaan ja Malmöön tunnistettiin suunnittelukäytäntöjä sovellettavaksi niin pohjoisen Kalasataman kuin muidenkin rakentuvien kaupunginosien suunnitteluun.

Virtuaalivehreän loppuwebinaarissa kuulet projektin keskeisistä tuloksista sekä alueellisen viherkertoimen, monialaisen yhteistyön ja digitaalisuuden mahdollisuuksista vihreän infrastruktuurin suunnittelussa. Kuulet myös, millä keinoilla vihreää infrastruktuuria edistetään myös jatkossa Kalasataman kaavoituksessa.

Webinaarissa julkaistaan projektin oppeja esittelevä julkaisu ”Luonnolliseksi rakennettu – Näin suunnittelet, rakennat ja ylläpidät vihreää infrastruktuuria”. Julkaisu ja sen liitteenä olevat viherratkaisuja esittelevät tuotekortit ovat webinaarin jälkeen jokaisen kaupunkisuunnittelun tai vihreän infrastruktuurin parissa työskentelevän vapaasti ladattavissa.

Lue lisää projektista
Webinaarin ohjelma klo 14-16

Alkusanat
Kerkko Vanhanen, ohjelmajohtaja, Forum Virium Helsinki

Luonnolliseksi rakennettu – Virtuaalivehreää Kalasatamaan
Maija Bergström, projektipäällikkö, Forum Virium Helsinki

Luonnon merkitys tiivistyvässä kaupungissa
Elisa Lähde, Kestävä maisema -yksikön päällikkö, WSP

Tiiviin rakentamisen viherrakenteet
Mikko Sonninen, yrittäjä, Innogreen

Vihreää infraa kaavoittamassa
Janni Backberg, arkkitehti, asemakaavoitus, Länsisatama-Kalasatama –tiimi, Helsingin kaupunki

Uudenmaan liiton tervehdys ja kommenttipuheenvuorot

Q & A ja vapaata keskustelua

Ilmoittaudu mukaan 15.6. mennessä

Voit välittää tätä kutsua myös muille aiheesta kiinnostuneille. Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille webinaaripäivän aamuna.

Tervetuloa mukaan!

Toivottaa,
Virtuaalivehreän tiimi

Rekisteröidy webinaariin täällä.

Comments are closed.