Alueellinen viherkerroin 2.0 – opas ekologisen kaupunkisuunnittelun tueksi

Maankäytön suunnittelun tueksi on nyt saatavilla ekosysteemipalveluiden huomioimista edesauttava Alueellinen viherkerroin 2.0 -julkaisu.

Viherkerroin helpottaa kaupunkien ekosysteemipalvelujen integroimista kaupunkien julkisten tilojen suunnitteluun sekä tuo viheralueet itsestään selväksi osaksi kaupunkisuunnittelua. Alueellinen viherkerroin täydentää jo aiemmin suunnittelijoiden käytössä ollutta korttelialueen viherkerrointa ja mahdollistaa kokonaisvaltaisemman ekosysteemipalvelujen hallinnan. Alueellista viherkerrointa testattiin Virtuaalivehreä-projektin ensimmäisessä designsprintissä marraskuussa. Toivomme, että oheisen julkaisun avulla työkalu on yhä useamman suunnittelijan hyödynnettävissä!

Oppaan käännöstyö sekä sovittaminen suomalaiseen kontekstiin on tehty osana Virtuaalivehreä-projektia, jonka toteuttajina ovat Forum Virium Helsinki, WSP Finland ja Innogreen sekä yhteistyökumppanina Helsingin kaupunki. Alkuperäinen opas on laadittu ruotsalaisessa C/O City -tutkimus- ja kehityshankkeessa.

Lataa Alueellinen viherkerroin 2.0 -julkaisu käyttöösi täältä.

 

 

Comments are closed.