Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi starttaa Helsinki-päivänä

Fiksun Kalasataman tavoitteena on rakentaa yhdessä eri toimijoiden kanssa uutta ja kehittyvää kaupunginosaa. Tätä varten Kalasatamaan perustetaan Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi, jonne on kutsuttu niin aluetta kehittävät isot ja pienet yritykset, kaupungin virkamiehet kuin järjestäytyneet asukastoimijatkin. Klubin ensimmäinen tapaaminen on Helsinki-päivänä 12.6.

Jatkossa Kalasataman kehittäjien klubi kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Klubin tarkoitus on verkostoida Kalasataman rakentajia ja tekijöitä, sekä keskustella ja katsoa tulevaisuuteen. Klubin avulla alueen toimijat saavat säännöllisesti tietoa toistensa kuulumisista, tulevista tapahtumista ja suunnitteilla olevista projekteista.

Tavoitteena on, että Kalasataman kehittäjien klubin avulla yhteistyökumppaneiden löytäminen ja yhteisten projektien suunnittelu helpottuu. Kehittäjien klubi on uudenlainen tapa tehdä yhteistyötä kaupunginosan tasolla. Fiksussa Kalasatamassa koko kaupunginosa toimii inspiraationa ja testiympäristönä uusille palveluille, ja toimiva yhteistyöverkosto tarjoaakin luontevan väylän tuoda uusia kokeiluja Kalasatamaan.

“Kehittäjien klubista kehkeytyy parhaimmillaan kiihdyttämö, jossa hyvät ideat jalostuvat ja löytävät toteuttajansa” toivoo Fiksu Kalasatama -hankkeen vetäjä Veera Mustonen.

Kehittäjien klubin lisäksi Fiksu Kalasatama -hanke käynnistää syksyllä nopeiden kokeilujen ohjelman. Lisäksi asukkaita, koodaajia ja muita kaupunginosan kehittämisestä kiinnostuneita tullaan kutsumaan mukaan muuhunkin toimintaan.

Jos tuntuu, että Kalasataman kehittäjien klubi olisi sinun paikkasi, mutta et ole vielä saanut kutsua, lähetä viestiä osoitteeseen info (at) fiksukalasatama.fi.

Fiksu Kalasatama -hanke saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015–2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki.

Comments are closed.