Fiksut tilat -retki Kalasatamaan ja tulevaisuuden kaupunkitilan muotoiluun

Aika: 5.9.2016 klo 17.00 – 18.30
Paikka: Kalasataman koulu, Polariksenkatu 1Screen Shot 2016-08-09 at 11.47.07

Fiksu Kalasatama on mukana Helsinki Design Weekillä ja järjestää Fiksut tilat -kävelykierroksen, joka johdattaa älykaupunkiin ja joustavaan tilan käyttöön Kalasatamassa. Kävelyllä tutustutaan demoihin ja pohditaan millaisiksi tulevaisuuden yhteiset tilat voisivat muotoutua. Kalasatamasta kasvaa Helsingin fiksuin kaupunginosa ja kierroksella tutustutaan yleisesti älykaupunginosan kehitykseen ja erityisesti siihen kuinka kaikki tilat saadaan kaupunkilaisten käyttöön.

Kävelykierros lähtee Kalasataman koulun pihalta (Polariksenkatu 1) ja kiertää Sörnäistenniemen uusissa kortteleissa. Kävely kestää 1,5 tuntia.

Kaupungissa on valtava määrä tiloja, joiden joustavampi ja ketterämpi käyttö hyödyttäisi niin tilojen omistajia kuin käyttäjiä. Tilaa tarvitaan niin harrastamiseen, kokoontumiseen kuin työskentelyynkin.

Joustotilat-hankkeessa kokeillaan Kalasatamassa alueen kaikkien tilojen tuomista yhteen järjestelmään, josta niitä voi vuokrata nopeasti ja näppärästi, lyhyeksikin aikaa.

Joustotilat-hankkeessa pilotoidaan digitaalista palvelua, joka mahdollistaa tilojen etsimisen ja varaamisen reaaliaikaisesti. Varata voi kerhohuoneita, kattosaunoja, yritysten neuvotteluhuoneita, Suvilahden tiloja ja Kalasataman koulun tiloja. Osa varattavista tiloista varustetaan älylukoilla, jolloin tiloihin pääsee mobiilitunnistautumisen avulla.

Fiksut tilat -kävelyllä tutustutaan demoihin ja pohditaan tulevaisuuden kaupungin yhteisten tilojen käyttöä ja sitä, kuinka design voi muokata niitä.

Ilmoittaudu mukaan: www.facebook.com/events/913224792157536

 

Comments are closed.