Ilmaiset ikäliikuntaryhmät käynnistyvät Kalasatamassa – hae mukaan vertaisohjaajaksi tai ilmoittaudu osallistujaksi!

Kalasatamassa käynnistyy syksyllä KuntoKaverit-kokeilun yhteydessä vertaisohjaajien vetämiä lähiliikuntaryhmiä. Ryhmät kokoontuvat syys-marraskuussa 2016 Kalasatamassa ja sen välittömässä läheisyydessä 2-4 kertaa kuukaudessa ryhmän yhdessä päättämänä ajankohtana.

Liikuntaryhmät on suunnattu kaiken kuntoisille eläkeiässä oleville kalasatamalaisille, joita kiinnostaa yhdessä liikkuminen ja oman kunnon kohentaminen. Ryhmien toimintaa ei ole ennalta lyöty lukkoon, vaan osallistujat pääsevät mukaan ohjattuun suunnitteluun ja tavoitteiden asetteluun. Samalla osallistujat ovat mukana testaamassa ja kehittämässä uudenlaista ikäihmisille suunnattua vertaisliikuntapalvelua.

Ryhmät järjestetään osana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaa ja ryhmien toiminnassa hyödynnetään Movendos-sovellusta. Movendosta voi käyttää niin puhelimella, tabletilla kuin koneellakin ja se on käytössä kaikkien selaimien kautta. Syyskuussa alkaviin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua 31.8. mennessä. Osallistuminen on maksutonta ja ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Oletko aktiivinen liikkuja, jolla on ryhmänohjauskokemusta? – Hae vertaisohjaajaksi!

Vertaisohjaajilla on mahdollisuus innostaa muita liikkumaan, saada kokemusta ryhmänohjaamisesta ja tutustua liikuntaa tukevaan teknologiaan. Emme edellytä liikunnanohjaajan taustaa, mutta aktiivinen liikunnanharrastaminen ja jonkinasteinen kokemus ryhmän ohjaamisesta katsotaan eduksi.

Vertaisohjaan vaatimuksina on eläkeikä tai eläkkeellä olo, mahdollisuus sitoutua ryhmään syys-marraskuuksi noin kerran viikossa ja aito into inspiroida muita liikunnan pariin. Kerro hakemuksessa liikuntataustasi, ryhmänohjaamiseen liittyvästä kokemuksesta ja esimerkiksi aikatauluun liittyvistä rajoitteista.

Vertaisohjaajat saavat suunnittelussa ja ohjaamisessa tukea Kuntoutussäätiöltä sekä Movendos-sovelluksen käyttöön syventävän koulutuksen. Koulutus järjestetään to 8.9. klo 12-17 Ryhmän vetämisestä on tiedossa palkkioksi tabletti.

Kiinnostaako ryhmäliikunta lähialueella ja ryhmän tsemppi arjen liikunnan lisäämiseksi? – Ilmoittaudu osallistujaksi!

Osallistujilta toivotaan:

  • Motivaatiota ryhmäliikuntaan ja kykyä sitoutua ryhmään syys-marraskuuksi
  • Intoa oman kunnon ylläpitämiseksi
  • Älypuhelinta tai tablettia Movendos-sovelluksen käyttöä varten
  • Mahdollisuutta osallistua to 22.9. klo 12-17 järjestettävään aloitustyöpajaan, jossa ryhmien toiminta suunnitellaan yhdessä.
  • Mahdollisuutta osallistua loppuvuodesta järjestettävään kehityspajaan, jossa vertaisliikuntapalvelua kehitetään yhdessä eteenpäin.

Osallistujilta ei vaadita kuntoa, teknologiaosaamista tai aiempaa liikuntakokemusta. Ryhmien taso ja aktiviteetit määrittyvät osallistujien mukaan – ei toisin päin! Movendos-sovelluksen käyttöönotto tapahtuu yhdessä kouluttajan kanssa.

Ilmoittaudu mukaan jo tänään, sillä osallistujia mahtuu mukaan korkeintaan 30! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.8. Ilmoittautuessa kerro meille paras ajankohta liikuntaryhmälle (tai milloin et pääse paikalle), oma arviosi toimintakyvystä ja minkälainen lähiliikunta sinua kiinnostaa.

Tiedustelut, ilmoittautumiset ja hakemukset:

Maari Parkkinen, tutkija
Kuntoutussäätiö, PL 39, 00410 Helsinki
Sähköposti: [email protected]
Puhelin: 044 553 5261

 

Comments are closed.