Marraskuun 2018 lopulla aukeava Kalasatama Urban Lab toimii yritysten, kaupunkilaisten ja Helsingin kaupungin kohtaamispaikkana, jonka tapahtumissa kehitetään Helsingin fiksuinta, ilmastopositiivista kaupunginosaa. Tule kehittämään Helsinkiä Kalasatama Urban Labiin tai järjestä oma tilaisuus!
Fiksu Kalasatama -hanke on tehnyt Helsingin Kalasatamasta älykkään kaupunkikehityksen mallialueen ja Helsingin ilmastotavoitteiden pioneerin, jossa kaupungin älykkäitä ratkaisuja kokeillaan ensimmäisenä. Marraskuussa 2018 avaa ovensa Kalasatama Urban Lab. Kyseessä on Fiksu Kalasatama -hankkeen yhteiskehitystila, joka tuo Helsingin älykkään kaupunkikehityksen kaupunkilaisten ja yritysten ulottuville.
“Helsingin älykaupunkikehitys ja Kalasataman fiksut ratkaisut ovat tuoneet Helsingille kansainvälisesti merkittävää näkyvyyttä. Helsingin tavoite tulla maailman toimivimmaksi kaupungiksi konkretisoituu Kalasatama Urban Lab -tilassa, joka esittelee Helsingin älykkäitä ratkaisuja ja kutsuu sidosryhmät kehittämään niitä lisää”, kertoo kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Mika Malin.
Urban Lab tarkoittaa kaupunkilaboratoriota, tutkimus- ja testiympäristöä, jossa kehitetään uusia palveluita kaupunkilaisten käyttöön, kaupunkiympäristössä.
Koko Kalasataman kaupunginosa toimii laboratoriona Helsingissä kokeiltaville uusille ratkaisuille, ja nyt avautuva Kalasatama Urban Lab -tila tarjoaa paikan alueen kehittäjien tapaamisille, tapahtumille, kohtaamisille ja verkostoitumiselle.
“Meillä on ollut aikaisemmin Suvilahden alueella jaettu tila tapaamisia ja työpajoja varten, mutta toiminta on kasvanut siihen mittaan, että oma tila tulee tarpeeseen. On hienoa päästä toteuttamaan kohtaamispaikkaa kestävän ja älykkään kaupungin kehittäjille. Ilmastotavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan kaupungin lisäksi mukaan niin kaupunkilaiset, yritykset kuin tutkijatkin, ja uusi Kalasatama Urban Lab -tila palvelee tätä tavoitetta”, kertoo Fiksun Kalasataman yhteisövastaava Maija Bergström.
Kalasataman keskeisimmälle paikalle REDIin avautuvan Kalasatama Urban Labin ikkunat avautuvat Sörnäistenniemelle ja Helsingin keskustaan ja sen terassilta näkee, kuinka kaupunki kasvaa kohisten jalkojen juuressa. Paikalle pääsee sujuvasti metrolla, tai vaikka kaupunkipyörällä itäistä baanaa pitkin. Kauppakeskuksessa sijaitsee myös Suomen suurin sähköautojen latauskeskittymä.
Varaa tila omaan käyttöösi netistä ja avaa ovi älylukolla
Kalasatama Urban Lab tarjoaa puitteet työpajoille, pienille tapahtumille ja tilaisuuksille sekä fiksuun kaupunkiin tutustuville vierailijaryhmille. Tilaa voi käyttää omatoimisesti: Fiksun Kalasataman sidosryhmät voivat varata tilaa käyttöönsä Flextila-palvelusta, ja päästä sinne älylukitusta hyödyntäen. Tilan käyttöä myös helpotetaan kehittämällä edelleen omatoimikäyttöön kytkeytyviä lisäpalveluita ja uusia ratkaisuja, joilla tilaa voidaan seurata ja siitä saatavaa informaatiota hyödyntää.
Tilaa voi tiedustella käyttöön tapahtumille ja tilaisuuksille, jotka edistävät fiksua ja ilmastopositiivista arkea ja kaupungin kehittämistä. Tiedustele tilavarausta täältä.
Näin edistämme älykästä ja ilmastopositiivista Helsinkiä Kalasatama Urban Labissa
- Yhteiskehittämisen tila
Kalasatama Urban Lab on viihtyisä tila, jossa ajatukset saavat lentää ja ideat kiteytyä konkretiaksi. Tilassa kävijät saavat tietoa Kalasataman alueen kehityksestä ja fiksun arjen palveluista. - Ilmastoviisaiden tapahtumien areena
Kalasatama Urban Labissa järjestetään niin kaikille avoimia kuin yksityistilaisuuksiakin. Tila taipuu 60 henkilön tilaisuuksiin. Tila kannustaa myös ratkomaan ilmastohaasteita ja hyödyntämään digitaalisuutta: käytössä on esimerkiksi Kalasataman 3D-malli, jota voi tutkia ja työstää. - Fiksun arjen showroom
Tilassa näyttäytyvät niin Kalasatamassa toteutetut nopeat kokeilut kuin alueen älyratkaisuja tukeva infrastruktuuri ja sen päälle rakentuvat uudet ratkaisut. Kalasatama Urban Labissa uusimpiin ilmastopositiivisen ja fiksun arjen innovaatioihin voi tutustua kokemuksellisesti.Kalasatama Urban Labinin ja sen tapahtumiin ovat tervetulleita niin kaupunkilaiset, yrityksen edustajat, kaupungin työntekijät kuin tutkijatkin. Fiksua Kalasatamaa ja tapahtumia voi seurata somessa ja verkkosivuilla.