Näin teet tilastasi joustotilan – Oppaat taloyhtiöille ja yrityksille

Tilojen muuttaminen joustotilaksi on helppoa ja hyödyllistä! Taloyhtiöt ja yritykset saavat tuloja muutoin tyhjillään ja vajaakäytöllä olevista tiloista. Tilojen käyttäjät puolestaan löytävät sujuvasti itselleen työ- tai harrastetilat vaikkapa vain tunniksi kerrallaan.

Yrityksille joustotilakäyttö voi tuoda uusi innostavia kumppaneita tiloihin ja auttaa laajentamaan yhteistyöverkostoa. Taloyhtiöiden asukkaille joustotilakäyttö puolestaan tarjoaa entistä enemmän valikoimaa omien tapahtumien järjestämiseen ja avaa uusia harrastusmahdollisuuksia.

Ennen joustotilakäytön aloittamista pitää kuitenkin tehdä tietyt toimenpiteet. Esimerkiksi taloyhtiöiden pitää hankkia yhtiökokouksen hyväksyntä tilojen tarjoamisesta ulkopuolisille ja yritysten täytyy selventää omia kalenterikäytäntöjään päällekkäisten varausten välttämiseksi. Lisäksi sekä taloyhtiöiden että yritysten on hyvä käydä läpi tilojen varustelu, laatia ohjeistus tilojen käyttöön ja sopia siivouskäytännöistä.

Joustotilat-hanke on laatinut yksityiskohtaiset ohjeistukset joustotilakäytön aloittamiseksi. Oppaiden ohjeita noudattamalla tilojen avaaminen on helppoa ja oppaat antavat myös konkreettisia vinkkejä muun muassa kulunhallinnan järjestämiseen. Oppaat ovat ladattavissa näiden linkkien kautta:
Näin teet tilastasi joustotilan – Opas yrityksille
Näin teet tilastasi joustotilan – Opas taloyhtiöille

Muistilistat ja mallipohjat word-formaatissa:
Muistilista yrityksille: Tilan muuttaminen joustotilaksi
Muistilista taloyhtiöille: Tilan muuttaminen joustotilaksi
Muistilista: Joustotilapalvelulle toimitettavat tiedot
Joustotilan käyttöohje (mallipohja)

 

Comments are closed.