Nopeiden kokeilujen ensimmäisen kierroksen kokeilut valittu

Nopeiden kokeilujen ohjelman ensimmäisen kierroksen ostettavat kokeilut on valittu. Mukaan valikoitui kaikkiaan viisi kokeilua.

  • Tuup oy: Mobility as a service – Älykäs liikkumisen suunnittelupalvelu asukkaille
  • Creadesign oy: Muotoiltu sähköpyöräpysäkki ja -latauspiste julkiseen tilaan
  • Kalasataman Palvelu oy ja taloyhtiöt: Älyä katuroskiksiin
  • Yhteismaa ry: Paikallinen palveluiden yhteiskehitys – ihan nappi naapurusto
  • Foller: Ruokahävikki pienemmäksi sensori-/IoT-teknologian avulla

Ostettavat kokeilut pyrkivät kaikki jalostamaan fiksuja kaupunikipalveluita markkinoille partnereidensa kanssa. Kussakin kokeilussa on jo olemassa aihio, jota kokeilun aikana viedään yhteiskehityksen keinoin eteenpäin. Valinnoissa painotettiin uutuutta ja innovatiivisuutta, mukaan valitut ovat liiketoiminnaksi skaalautuvia palveluita ja käytäntöjä, joissa on mukana digitaalinen ulottuvuus. Kaikilla valituilla on useita yritys- ja yhteistyökumppaneita mukana kokeiluissa.

Nopeiden kokeilujen ohjelman ensimmäinen kierros päättyi 30.10.2015. Tarjouksia jätettiin upeat 52 kappaletta.

Tarjoukset arvioi asiantuntijaraati. Voit ladata täältä itsellesi esityksen, jossa on avattu tarkemmin esimerkiksi arviointikriteeristöä.

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ostaa pieniä (1000-8000e) kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia palveluja kaupunkilaisten käyttöön. Ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien ideoiden kehittymistä palveluinnovaatioiksi sekä uudeksi liiketoiminnaksi. Ohjelma auttaa kokeilujen käynnistämisessä ja käyttäjien tavoittamisessa.

Ensimmäisen kierroksen teemana olivat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys sekä resurssiviisas energiakäyttäytyminen. Kokeilut toteutetaan Kalasatamassa alkuvuonna 2016.

Fiksu Kalasatama -hanke saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015–2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki.

Comments are closed.