Nopeiden kokeilujen ohjelmaan 52 tarjousta!

Nopeiden kokeilujen ohjelmaamme saapui määräaikana perjantaihin 30.10. mennessä peräti 52 tarjousta kiinnostavista ja innovatiivisista kokeiluista. Kiitos kaikille tarjouksen jättäneille! Mukaan valituista kokeiluista tiedotetaan 25.11. Kokeilut toteutetaan Kalasatamassa ensi vuoden alkupuolen aikana.

“Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmassa haetaan selkeästi uutta, sellaista mitä ei ole aikaisemmin tehty. Kokeilut ovat mahdollisuus testata rohkeitakin ideoita”, ohjelmajohtaja Veera Mustonen kertoo. “Hyvä kokeilu vie kokeilijan omaa liiketoimintaa tai toimintamalleja eteenpäin ja Kalasatama tarjoaa aidon ympäristön niiden toteuttamiseen.”

”Kalasatamassa kokeilun pääsee toteuttamaan aidossa ympäristössä”, kertoo Veera Mustonen

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ostaa pieniä kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia palveluja kaupunkilaisten käyttöön. Ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien ideoiden kehittymistä palveluinnovaatioiksi. Ensimmäisen kierroksen teemoina ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys sekä resurssiviisas energiakäyttäytyminen.

Nopeiden kokeilujen ohjelman seuraava kierros käynnistyy helmikuussa 2016. Sen teemana ovat hyvinvointi- ja terveyspalvelut. Vuoteen 2017 mennessä tavoitteena on toteuttaa kaikkiaan 9-20 kokeilua.

Fiksussa Kalasatamassa syntyy fiksumpia, laadukkaita, helposti saavutettavia palveluita sekä uusia työpaikkoja. Yritykset, kaupunki, asukkaat ja muut toimijat kehittävät yhdessä toimivampia ja resurssiviisaita ratkaisuja kaupunkilaiseen arkeen.

Lue lisää Nopeiden kokeilujen ohjelmasta.

Fiksu Kalasatama -hanke saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015–2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki.

Comments are closed.