Viikko aikaa tarjota ideaa Nopeiden kokeilujen ohjelmaan!

“Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmassa haetaan selkeästi uutta, sellaista mitä ei ole aikaisemmin tehty. Kokeilut ovat mahdollisuus testata rohkeitakin ideoita”, ohjelmajohtaja Veera Mustonen kannustaa hakemaan mukaan. “Hyvä kokeilu vie kokeilijan omaa liiketoimintaa tai toimintamalleja eteenpäin ja Kalasatama tarjoaa aidon ympäristön niiden toteuttamiseen.”

”Kalasatamassa kokeilun pääsee toteuttamaan aidossa ympäristössä”, kertoo Veera Mustonen

Nopeiden kokeiluiden ohjelma tavoittelee uudenlaisia käytäntöjä tai ratkaisuja kaupunkilaisten arjen haasteisiin.

Ohjelman ensimmäisen hakukierroksen teemoina ovat uudenlaiset kaupunkitilat, tilojen yhteiskäyttö ja yhteisöllisyys sekä resurssiviisas energiakäyttäytyminen. Tarjoa kokeilua mukaan viimeistään 30.10.2015!

Ohjelman seuraavat askelet etenevät nopeasti: ohjelman valinnat julkistetaan 25.11. mennessä. Kokeilut toteutetaan Kalasatamassa keväällä 2016.

Millainen on hyvä kokeilu?

  • Hyvä kokeilu on innovatiivinen ja siitä on mahdollisuus oppia paljon   
  • Palvelulla on mahdollisuus skaalautua. Kokeilun tekijä haluaa aitoa markkinapalautetta voidakseen viedää omaa kehitystyötään laajemmin eteenpäin ja rakentaa myös palvelun (liike)toimintamallia.
  • Mukana on useampi kuin yksi toimija ja tiimillä on mahdollisuudet viedä palvelua eteenpäin kokeilun jälkeen
  • Fiksussa, käyttäjälähtöisessä palvelussa tai tuotteessa hyödynnetään ICT-teknologiaa tai dataa
  • Kokeilut ovat linjassa Helsingin kaupungin strategian sekä Fiksu Kalasatama-hankkeen tavoitteiden kanssa

Kokeilulle tulisi olla myös jatko suunniteltuna. Kaipaamme ideoita, jotka tulevaisuudessa leviävät Kalasatamasta muualle Helsinkiin, Suomeen sekä maailmalle”, Veera Mustonen visioi. “Kalasatamassa autamme palvelun kehittäjää hankkimaan aitoa käyttäjäpalautetta sekä käytännön näyttöä palvelun toimivuudesta ja jatkokehitystarpeista.

Fiksussa Kalasatamassa syntyy fiksumpia, laadukkaita, helposti saavutettavia palveluita sekä uusia työpaikkoja. Yritykset, kaupunki, asukkaat ja muut toimijat kehittävät yhdessä toimivampia ja resurssiviisaita ratkaisuja kaupunkilaiseen arkeen. Lue lisää Nopeiden kokeilujen ohjelmasta.

Fiksu Kalasatama -hanke saa rahoituksensa osana 6Aika-strategiaa vuosina 2015–2017. Rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto, Helsingin kaupunki sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki.

Comments are closed.