Kuutoskaupunkien yhteistyö

FiksuKalasatama2015_KuvaAnttiKokkola_98

Kuva: Antti Kokkola

Suomen kuusi suurinta kaupunkia avaa yhteistyössä toimintaansa yrityksille uusien tuotteiden kehittämisen ja testaamisen tueksi. Avoimet innovaatioalustat ovat fyysisiä tai virtuaalisia ympäristöjä, joissa kehittäminen on systemaattisesti avattu ulkopuolisille kehittäjille ja arvonluonnille. Keskeisenä tavoitteena on alustan käyttäjien toisilleen tuottama hyöty ja osallistumisen luoma verkostovaikutus.

Osana 6Aika-strategiaa ns. kuutoskaupungit (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku) yhdistävät omat innovaatio- ja kehitysympäristönsä avoimien innovaatioalustojen verkostoksi (citybusiness.fi).

Fiksu Kalasatama on yksi verkoston innovaatioalustoista. Fiksu Kalasatama -hankkeen tavoitteena on rakentaa Kalasatamasta yksi Euroopan houkuttelevimmista yhteiskehitysympäristöistä ja kansainvälisesti tunnistettu smart city -innovaatioalue.

Vuosina 2015–2017 Fiksu Kalasatama saa rahoituksensa 6Aika-strategiasta, Helsingin kaupungilta sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä. Rahoitus kolmeksi vuodeksi on noin 900 000 euroa. Vuosina 2013–2014 hanketta valmisteltiin osana Tekesin Fiksu Kaupunki -ohjelmaa.

Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen 6Aika-strategia kehittää avoimempia ja älykkäämpiä palveluita. Tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

 

Comments are closed.