Opastettuja Smart City -kierroksia Kalasatamaan ja Jätkäsaareen

Kalasataman ja Jätkäsaaren alueiden esittelyyn on koulutettu oppaita, jotka esittelevät alueen arkkitehtuuria sekä älykkäitä ratkaisuja. Oppaat ovat osallistuneet Forum Virium Helsingin ja Helsinki Marketingin yhteistyössä järjestämään koulutukseen ja heidät on perehdytetty alueiden älykaupunkikehitykseen.

Opastuksen voi varata olemalla suoraan yhteydessä oppaisiin ja tiedustelemalla kierroksen hintaa ja sopia ajankohdasta. Tyypillinen hinta on noin 200 € / 1–2h opastus. Oppaat toimivat freelancereina ja määrittelevät itse kierroksen hinnan ja laskuttavat suoraan tilaajaa.

Kalasatama – Helsingin Smart City -mallialue

Kalasatama on rento paikka Helsingin keskustan kupeessa, itäisessä kantakaupungissa. Rantoja ja kanavia kiertää tulevaisuudessa pitkä rantapromenadi. Alueen keskeisin puisto, Kalasatamanpuisto, on kaikkien asukkaiden kohtauspaikka. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja lisää on tulossa. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Alueella kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Fiksua Kalasatamaa kehitetään joustavasti ja kokeilujen avulla yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Kalasatama on myös Helsingin ilmastotavoitteiden pioneeri. Tavoitteena on luoda niin resurssiviisas kaupunginosa, että asukkaille säästyy tunti lisää omaa aikaa päivässä. Samalla syntyy uusia kaupunkipalveluita, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Jätkäsaari – älykkäiden liikkumisratkaisujen testialue

Jätkäsaari rakennetaan Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia, avomeren äärelle. Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Jätkäsaari on kansainvälisesti merkittävä liikenteen solmukohta, ja Euroopan vilkkain matkustajasatama tuo alueelle elämää. Jätkäsaareen tulee koti 21 000 asukkaalle ja työpaikka 6 000 ihmiselle.
Jätkäsaari on uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Jätkäsaaressa uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita kehitetään tiiviissä yhteistyössä asukkaiden, kaupungin yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Varaa opastettu kierros olemalla yhteydessä Smart City -oppaisiin ja lataa oppaiden yhteystiedot pdf-tiedostona täältä.

Opastettava alue Name / etunimi Surname / sukunimi E-mail Tel. Languages / kielet
Kalasatama, Jätkäsaari Hanna-Leena Halsas hlhalsas(at)hanigo.eu +358 50 36 99771 FI, SV, EN
Kalasatama, Jätkäsaari Manami Heikkinen manami.heikkinen(at)finngate.fi JPN
Kalasatama, Jätkäsaari Leena Heinilä lmshei(at)saunalahti.fi 0451571771 EN, FI
Kalasatama, Jätkäsaari Heidi Johansson heidi.johansson(at)gmail.com +358-50-5633882 EN, SV, ”SCANDINAVIAN”, FI
Vain Jätkäsaari Leea Lappalainen leea.lappalainen(at)gmail.com 0407490304 EN, FI
Kalasatama, Jätkäsaari Rebecca Maaranto rebecca.maaranto(at)gmail.com 0415058388 EN
Kalasatama, Jätkäsaari Karin Niiniharju-Järvinen helsinkiguide(at)karin.fi EN, DE, IT, FI
Kalasatama, Jätkäsaari Mr. Ryota Yamaguchi yksiyksiyksi(at)gmail.com JPN

 

Comments are closed.