Fiksun Kalasataman uusi ohjelmajohtaja työskentelee lähellä asukkaita ja lupaa sujuvaa arkea

Kerkko Vanhanen aloittaa työt Forum Viriumissa Fiksun Kalasataman uutena ohjelmajohtajana. Kysyimme Kerkolta, mihin suuntaan hän lähtee kehittämään Helsingin kuuluisinta älykaupunginosaa.

Mitä eväitä aiempi työurasi antaa Fiksun Kalasataman johtamiseen? 

”Olen ollut suuren osan työurastani jossakin suhteessa Helsingin kaupunkiin. Vuodet 2012–2017 johdin HSL:ssä joukkoliikenteen sähköisten informaatiopalveluiden kehittämistä ja ylläpitoa. Niitä peruja olen ollut vahvasti tekemisissä digitaalisen palvelukehityksen parissa sekä datan avaamisessa ja kolmansien osapuolten liiketoiminnan mahdollistamisessa. Viimeisen vuoden olen toiminut yksityispuolella reilun 10 hengen konsulttiyhtiön toimitusjohtajana.”

”Kaupunkikehitys virikkeellisen kaupunkiympäristön, tehokkaan logistiikan ja fiksun liikkumisen näkökulmasta on kiinnostanut minua aina – siksi hankkimani diplomi-insinöörin koulutuskokonaisuus ´liikennetekniikkaa insinööriosastolta, kaupunkikehitystä arkkitehtiosastolta ja logistiikkaa tuotantotalouden osastolta´ muodostavat oivan kombon myös tätä ohjelmajohtajan tehtävää ajatellen. Tuon Forum Viriumiin innostunutta johtajuutta ja asiantuntijuutta. Uskon, että innovaatio- ja asiakaslähtöinen asenteeni sekä ihmisläheinen johtamistapani tukevat onnistumista tehtävässä.”

Mihin suuntaan aiot kehittää Kalasataman älykaupunginosaa?

”Aluksi aion perehtyä Fiksun Kalasataman tiekarttaan ja keskustella asioista paremmin perillä olevien kanssa, mihin fokusta ennen kaikkea olisi syytä kohdentaa. Olisi hienoa onnistua antamaan erilaisille kokeiluille tarina ´Kokeilusta kukoistukseen ja monistukseen´. Itse toimin luontevasti tulkkina teknisten insinööri-ihmisten ja kaupallisten tai palveluliiketoiminnasta ja markkinoinnista vastaavien ihmisten välillä. Koen, että oma roolini yhdessä tiimimme kanssa on ennen kaikkea auttaa teknologian soveltamisessa palvelemaan erilaisia asiakastarpeita ja kaupallisia tavoitteita.”

Mikä älykaupunkikehityksessä on mielenkiintoisinta?

”Toimintaani on aina ohjannut pyrkimys siihen, että tehtävä kehitystyö olisi aidosti hyödynnettävissä arjen eri ympyröissä: ideasta kokeilun kautta kohti kestävää toteutusta, pilotoinnista tuotteistamiseen ja projektista liiketoiminnaksi. Fiksu Kalasatama -hankkeessa älyliikenteen ja -logistiikan lisäksi minua kiinnostavat niitä tukeva 3D-mallintaminen, kestävät energiaratkaisut ja fiksu tilojen käyttö sekä jatkuva oppiminen. On todella hienoa, että Helsinki on kansainvälisestikin profiloitunut näiden asioiden edelläkävijäksi.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Asun Helsingissä Pitäjänmäellä. Työn vastapainona minulla on perhe ja urheilu. Perheeseeni kuuluvat vaimo, pian 8-vuotias tytär ja 5-vuotias poika. Yhteinen aika, ulkoilu ja uinti heidän kanssaan on minulle tärkeää. Pelaan koripalloa, josta ilokseni myös tyttäreni on innostunut. Talvisin koetan päästä edes lyhyesti kunnon lumille laskettelemaan.”

Mikä sai sinut hakemaan töihin Forum Virium Helsinkiin?

”Menneen vuoden aikana opin itsestäni ammatillisesti yhden tärkeän seikan: haluan työskennellä lähellä asukas- ja kuluttajarajapintaa ja tehdä työtä, jolla on suora vaikutus ihmisten arjen sujuvuuteen. Forum Viriumissa uskon tämän toteutuvan ja samalla pääsen kehittämään entistä toimivampaa Helsinkiä.”

Tervetuloa töihin Kerkko, tehdään Helsingistä yhteistyöllä maailman toimivin älykaupunki!

Comments are closed.