Taidetta Capellan kansalaistilaan

Setlementtiasuntojen kuvataideryhmä koristeli Capellan kansalaistilan ikkunat Helsingin Kalasatamassa. Taidetyöpajassa syntyneiden teosten tarkoitus on tuoda väriä ja asukkaiden näköistä taidetta talon pohjakerrokseen. Samalla elävöitetään ympäröivää katutilaa persoonallisella tavalla. Suunnitelmissa on valaista teokset Marraskuun valot -työpajan yhteydessä.

taulut_poydalla

Capellan kansalaistila kuuluu Flextila-palvelun piiriin eli tila on vapaasti käytettävissä pientä korvausta vastaan. Tilojen sisustusta on äskettäin uusittu ja varustetasoa parannettu. Koska tilasta löytyy niin keittiö kuin pukuhuoneetkin, tilaa voi käyttää melkein mihin tahansa joogatuntien järjestämisestä syntymäpäivien juhlintaan. Capellan kansalaistilan koristelu toimii myös pienenä kokeiluna joustotilasta viestimisessä. Tavoitteena on, että tila huomataan paremmin, ja kalasatamalaiset innostuvat käyttämään sitä omissa tilaisuuksissaan.

Setlementtiasunnot toivottavat myös tervetulleeksi rakennuksen edessä olevan katutilan valtaavat tapahtumat. Suuresta tilasta voi avata ovet kadulle ja hyödyntää keittiötä esimerkiksi pop-up kahvilan perustamiseen tai näin joulun alla myyjäisten järjestämiseen.

Kuvat: Pirjo Peltosuo

 

Comments are closed.