Tule mukaan Flextila-palveluun!

Onko sinulla tiloja, jotka voisit avata myös muiden käyttöön? Flextila-palvelun kautta tilojen haltijat voivat tarjota tilojaan yleiseen käyttöön ja saada siitä korvauksen.

Mukana Flextila-palvelussa on niin toimistotiloja kuin vapaa-ajan aktiviteetteihin sopivia tiloja, kuten kerhohuoneita. Esimerkiksi Capellan kansalaistilassa on järjestetty tilaisuuksia syntymäpäiväjuhlista joogatunteihin. Toimistotiloja puolestaan on hyödynnetty muun muassa isompiin kokouksiin ja putkiremonttien väistötiloiksi.

Liittyminen Flextila-palveluun

Palveluun liittyminen edellyttää omien tilojen tietojen syöttämistä Flextila-palveluun. Tilojen haltijat saavat omat Flextila-tunnukset, joiden kautta voi seurata ja hallinnoida tilojen tietoja. Flextila-palvelun käyttöön saa tarvittaess_mg_0876a henkilökohtaisen opastuksen Flextila-palvelusta.

Tilojen tarjoajat voivat itse määritellä sopivan korvauksen tilojen käytöstä ja päättää siitä, miten kulku tiloihin järjestetään. Mikäli tiloja tarjotaan käyttöön myös iltaisin ja viikonloppuisin, suositellaan älylukon (ks. kuva vasemmalla) hankintaa, jolloin pääsy tilaan tapahtuu varausvahvistuksessa saadulla ovikoodilla.  Näin ollen tiloihin ei tarvitse teettää ylimääräisiä avaimia tai järjestää pääsyä muulla tavoin.

Tiloja avattaessa ulkopuolisten käyttöön on myös sovittava muun muassa tilojen siivouksesta, hinnoittelusta ja määriteltävä ne ajankohdat, jolloin tilat ovat muiden käytettävissä. Lisäksi taloyhtiöiden on järjestettävä yhtiökokous ennen tilojen avaamista ulkopuolisille käyttäjille (ks. seuraava otsikko). Katso myös Muistilista tilojen tarjoajille.

Tilan markkinoinnin kannalta hyvälaatuiset ja havainnollistavat valokuvat ovat avainasemassa. Flextila-palvelu tekee osaltaan markkinointia, mutta parhaiten tila huomataan, jos kadulla kävelijäkin voi nähdä tilan olevan käytettävissä. Joustotilaan johtavat ovet merkitään joustotila-tarralla, jotka toimitetaan tilan omistajalle automaattisesti. Lisäksi tilan omistaja voi markkinoida tilaa muillakin näkyvin tavoin.

Taloyhtiöt tervetulleita!

Taloyhtiön tilan muuntaminen joustotilaksi on helppoa! Asiasta tarvitaan yhtiökokouksen päätös, mutta muita lupia ei yleensä tarvita. Asukkaat hyötyvät joustotilapalvelusta: taloyhtiö saa tuloja muutoin tyhjillään olevista tiloista ja niiden varaaminen ja käyttö helpottuu myös asukkaille. Mitä useampi taloyhtiö tarjoaa tilojaan ulkopuolisten käyttöön, sitä enemmän valikoimaa asukkailla on myös omien tapahtumien sekä harrastusmahdollisuuksien järjestämiselle. Tilasta perittävä korvaus ja käyttöajankohdat ovat taloyhtiön vapaasti päätettävissä. Tutustu tarkemmin Näin teet tilastasi joustotilan -ohjeistukseen, joka on laadittu nimenomaan taloyhtiöille.

Joustotilojen varustelu

Joustotilaa sisustettaessa kannattaa miettiä tilan käyttötarkoitusta: mihin tilaa käytetään ja kuka sitä käyttää. Tiloista kannattaa myös tehdä persoonallisia. Voisiko oma joustotila olla kaupunginosan paras paikka järjestää leffailta tai työpaja? Erityisesti erilaiset harrastamisen tilat ovat kaupunkilaisten toiveissa ja yritykset puolestaan toivovat hyvin varusteltuja kokoushuoneita (kuvassa Flextila Sub Suvilahden iso kokoushuone).

suvilahti-iso-1-1

Mitä paremmin tila on varusteltu ja mitä viihtyisämpi se on, sitä enemmän sille on kysyntää. Viihtyisyyttä lisää esimerkiksi kiva näköala, viherkasvit ja yleinen siisteys. Tilan varustelulta joustotilojen käyttäjät toivovat usein esimerkiksi toimivaa internet-yhteyttä, mahdollisuutta keittää kahvia tai teetä, tilan käyttötarkoitukseen sopivia kalusteita ja wc-tiloja.

Joustotilojen varustelun lisäksi on hyvä tarkistaa tilojen vakuutusturva, jotta vastuunjako tilojen tarjoajan ja käyttäjän välillä on selkeä.

Joustotilat-hankkeessa hyödynnetään Joustotoimisto Oy:n Flextila-palvelua. Joustotiloja kehittävät yhteistyössä Forum Virium Helsinki, Helsingin kaupunki, Elisa, Joustotoimisto, SRV, Setlementtiasunnot sekä Kalasataman palvelu. Rahoitus vuosille 2016–2017 on saatu Helsingin kaupungin innovaatiorahastolta.

Lisätietoja:

Arja-Liisa Heikkilä
Markkinointipäällikkö, Flextila-palvelu
Joustotoimisto Oy
[email protected]
Puh. 050 313 1037

Taloyhtiöt:
Maija Bergström
Hankekoordinaattori, Fiksu Kalasatama
Forum Virium Helsinki
[email protected]
Puh. 040 766 1415

Comments are closed.