Tuup tarjoaa liikkumisen palvelut yhdessä sovelluksessa

Nopeita kokeiluja Kalasatamassa

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma on käynnistynyt. Yksi mukaan valituista on Tuup, joka kokeilee, miten ihmisten liikkumisvalintoihin ja jaettujen ajoneuvojen käyttöön voisi vaikuttaa.


Tuup layout plans 1_160217 (1)

Tuup yhdistää eri liikkumisen palvelut yhteen sovellukseen: pysäköinnin, joukkoliikenteen, taksit, vuokra-autot ja lainapyörät. Nopeiden kokeilujen ohjelmassa Tuup kokeilee, onko ihmisten valintoihin ja jaettujen ajoneuvojen käyttöön mahdollista vaikuttaa. Parisenkymmentä kalasatamalaista saavat puoleksi vuodeksi käyttöönsä älykkään mobiilisovelluksen, jolla he voivat suunnitella liikkumistaan ja maksaa matkansa.

Kokeilussa edistetään erityisesti vuokra- ja yhteiskäyttöautojen sekä tavarankuljetuspalvelujen käyttöä. Mukana olevat CityCarClub, Ekorent ja PiggyBaggy integroidaan mukaan Tuupiin, jolloin asukkaat saavat yhdestä sovelluksesta monta tähän asti erillistä palvelua.Kalasataman asukasilta 10.3.16 Kuvaaja Linda Manner-20

“On kiinnostavaa nähdä, muuttuvatko ihmisten liikkumistavat, kun tarjoamme heille älykkään sovelluksen ja liikkumispalvelut yhden luukun periaatteella. Odotamme kokeilulta erityisesti palautetta ja ideoita palvelumme kehittämiseen”, kertoo Tuupin perustaja Johanna Taskinen.

Tuup-sovellus on jo olemassa ja sitä kehitetään jatkuvasti. Pilotointi käynnistyi syksyllä 2015. Firman perustajalla Taskisella on pitkä kokemus kestävän liikkumisen ja käyttäjätarpeiden tutkimuksesta sekä kehittämisestä. Hänen kanssaan työskentelee tiimi, jossa on laajaa osaamista ohjelmistokehityksestä, myynnistä, markkinoinnista, viestinnästä sekä liikenteen mallintamisesta. Kokeilussa mukana olevat CityCarClub, Ekorent ja PiggyBaggy ovat kukin oman alansa uranuurtajia Suomessa

Tuupin kokeilu toteutetaan Kalasatamassa tänä keväänä. Fiksu Kalasatama -hanke auttaa kokeilujen käynnistämisessä ja alueen asukkaiden tavoittamisessa.

“Haluamme selvittää, miten liikkuminen palveluna linkittyisi asumiseen. Minkälaisia vaatimuksia asukkailla, asuinkiinteistöjen omistajilla ja rakennuttajilla on, entä minkälaisia hinnoittelumalleja voisimme löytää”, Taskinen toteaa.

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma hankkii pieniä kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia palveluja kaupunkilaisten käyttöön. Ensimmäiset neljä kokeilua toteutetaan Kalasatamassa tänä kevään aikana. Nopeiden kokeilujen ohjelman toinen tarjouskierros on parhaillaan käynnissä, haussa on hyvinvointia lisääviä lähipalveluita. Tarjouksia voi jättää 30.4.2016 asti.

http://tuup.fi/

http://fiksukalasatama.fi/rakennuspalikat/nopeat-kokeilut

Comments are closed.