Kiinnostaako aktiivisempi arki? Lähde Kokeillen Liikkeelle!

Kiinnostaako sinua fyysisesti aktiivisempi arki, uudet digitaaliset välineet tai vain halu tietää ja kartoittaa oman arjen fyysisen aktiivisuuden määrää? Miten terveyskeskus voisi kannustaa ja ohjata Sinua kohti aktiivisempaa arkea?

Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmassa käynnistyy yhteistyössä Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimialan kanssa liikkumiseen ja hyvinvointiin liittyviä kokeiluita. ”Kokeillen liikkeelle” -kokeilu tuo tulevan Kalasataman terveyskeskuksen asiakkaille ja lähialueen asukkaille henkilökohtaisen mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa omaehtoista aktiivista arkea. Hankkeen tavoitteena on luoda osallistujille oma polku kohti fyysisesti aktiivisempaa elämää.

Kuva: Eetu Ahanen / Visit Helsinki

Lähde kokeillen liikkeelle ja lisää aktiivisuutta arkeesi

”Kokeillen liikkeelle” -kokeilussa kartoitetaan yhdessä osallistujan kanssa aktiivisuuden nykytasoa ja pohditaan mahdollisuuksia edistää fyysistä aktiivisuutta. Aktiivisuus voi olla paitsi liikunnallista, niin myös mitä tahansa muuta fyysistä tekemistä, jonka osallistuja kokee piristävän arkea. Kokeilussa myös kartoitetaan kokemuksia siitä, mitä digitaalisuus tuo mukanaan tuttuihin välineisiin kuten tasapainolautaan ja vastuskumeihin.

Oppaina kokeilussa toimivat Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat. Henkilökohtaisessa aloitustapaamisessa kartoitetaan aktiivisuuden nykytilanne, toiveet ja mahdollisuudet. Samalla opiskelijat opastavat ja suunnittelevat yhdessä osallistujan kanssa mahdollisuuksia lisätä arjen aktiivisuutta.

Kokeiluun otetaan matkaan maksimissaan 30 henkeä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 27.10. Kokeilujen aloitustapaamiset alkavat viikolla 43. Henkilökohtaiseen tapaamisen varataan tunnin tapaamisaika. Käyttäjille tarjotaan myös  henkilökohtainen seurantatapaaminen joulukuussa viikolla 50. Kokeilujakson aikana on mahdollista ryhmäaktiviteetteihin, jotka muokataan osallistujien tarpeita vastaaviksi. Kokeilun lopputapaamiset ovat tammikuun puolivälissä 2018.

Osallistujalta toivotaan:

  • Halua oman arkiaktiivisuuden lisäämiseksi
  • Mahdollisuutta aloittaa kokeilu alkutapaamisella
  • Mahdollisuutta osallistua loppuvuonna järjestettävään kehittämispajaan

Osallistujana saat:

  • Yksilöllisen kartoituksen fyysisen aktiivisuutesi nykytilasta (3 henkilökohtaista tapaamista)
  • Opas tai ehdotus aktiivisempaan arkeen
  • Mahdollisuuden osallistua kokeilun ryhmäaktiviteetteihin
  • Mahdollisuuden tutustua ja käyttää digitaalisesti viritettyjä tasapainolautoja ja vastuskumeja
  • Omron walking style 2.1. askelmittarin omaksesi

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.10.2017 sähköpostilla ([email protected]) tai puhelimitse (040 – 681 2407).

Mukana Laurea-ammattikorkeakoulusta ovat lehtorit Mikko Julin, Heikki Penttilä ja opiskelijat Merve Demir, Karoliina Kariniemi, Anna Sjöman ja Ville Vahlroos.

Kokeillen liikkeelle -kokeilun tuottavat Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat yhdessä kolmen yrityksen, suomalaisen Smartifier Oy:n, tanskalaisen Bandcizer ApS:n ja suomalaisen Omronin (Berner Oy) kanssa.

Comments are closed.