Tule Kalasataman joustotilojen infotilaisuuteen ja asukastyöpajaan!

Kalasataman uudesta joustotilapalvelusta järjestetään maanantaina 23.5. klo 18 demo- ja keskustelutilaisuus alueen taloyhtiöiden hallituksille. Tilaisuuden aiheena on, miten oman taloyhtiön yhteiskäyttöön sopivat tilat voidaan liittää joustotilapalveluun. Lisäksi seuraavana maanantaina 30.5. klo 18 pidetään Kalasataman joustotiloista avoin asukastyöpaja, jossa yhteistyössä asukkaiden kanssa pohditaan joustotilapalvelun kehittämistä.

Tule mukaan, sillä niin tilantarjoajien kuin joustotilojen käytöstä kiinnostuneiden Kalasataman asukkaiden ideat ovat arvokkaita asioita palvelun kehittämisessä!

Kalasatamassa toukokuusta alkaen toimivan uuden joustotilapalvelun avulla asukkaat ja muut tilojen käyttäjät voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon. Tilojen haltijat voivat palvelun kautta tarjota omia tilojaan käyttöön sellaisina aikoina, kun ne ovat vapaina. Osa Kalasataman joustotiloista varustetaan älylukoilla, jolloin tiloihin pääsee mobiilitunnistautumisen avulla.

joustotilatarra (20160517)

Joustotilan voi toteuttaa myös taloyhtiön tiloihin. Varattavat tilat voivat olla esimerkiksi kerhohuoneita, verstas- tai pyöränkorjaustilaa tai saunoja, jotka ainakin ajoittain ovat vajaakäytössä. Joustotilapalvelu tarjoaa taloyhtiölle mahdollisuuden tehostaa vajaakäyttöisten tilojensa hyödyntämistä ja saada tästä tuloja. Asukkaat taas voivat palvelun avulla saada oman taloyhtiönsä tilojen lisäksi paljon muitakin erilaisia tiloja käyttöönsä. Myös yritykset ja muut yhteisöt voivat käyttää joustotilapalvelua omien tilojensa käyttöasteen parantamiseen.

Jatkossa joustotilapalvelu voi mahdollistaa tilojen erikoistumisen, ja näin se luo kaupunginosaan yhä paremmat mahdollisuudet harrastamiselle ja asukkaiden aktiivisuudelle. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuksia myös mm.  etätyöskentelyyn ja yritystoimintaan.

Pilotin aikana kehitetään malli, jonka avulla joustotilan toteuttaminen taloyhtiön tiloihin on helppoa. Osana pilottia muutamalle tilalle tarjotaan mahdollisuus kokeilla ilmaiseksi älylukitusta. Näin tilojen vuokraaminen ei aiheuta vaivaa avainten kanssa, vaan varaaja saa koodin, jonka avulla pääsee varaamaansa tilaan kyseisenä ajankohtana. Tuemme mukaan lähteviä tilantarjoajia palvelun käyttöönotossa ja kehitämme palvelua pilotin aikana vastaamaan yhä paremmin sekä tilantarjoajien että tilojen käyttäjien tarpeita.

Järjestämme taloyhtiöiden hallituksille suunnatun demo- ja keskustelutilaisuuden
Aika: ma 23.5. klo 18.00 – 19.00
Paikka: Setlementtiasuntojen Kansalaistoiminnan tila (Capellan puistotie 5)
Tilaisuudessa kuullaan, miten taloyhtiön tilat voidaan liittää mukaan joustotilapalveluun, sekä mahdollisuudesta tuoda älylukitusta kerhotiloihin.

Lisäksi järjestämme kaikille kiinnostuneille avoimen asukastyöpajan
Aika: ma 30.5. klo 18.00 – 19.30
Paikka: Setlementtiasuntojen Kansalaistoiminnan tila (Capellan puistotie 5)
Ilmoittautuminen: http://bit.ly/1Tfh0k4
Työpajassa syvennytään miettimään, miten yhteiskäyttöiset tilat voisivat toimia parhaiten ja minkälaiset tilat soveltuvat parhaiten taloyhtiöihin. Lisäksi ideoidaan, minkälaisille tiloille kaupunginosassa olisi tarvetta ja miten tiloja voitaisiin kehittää yhä houkuttelevammiksi ja hyödyllisemmiksi. Työpajassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Lisätietoja tilaisuuksista:

Maija Bergström
Hankekoordinaattori, Fiksu Kalasatama
Forum Virium Helsinki
[email protected]
p. +358 40 766 1415

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Comments are closed.