Tervetuloa infotilaisuuteen: Haussa hyvinvointia lisääviä lähipalveluita Fiksuun Kalasatamaan

20140525_1517_L1003828_4130_Jussi-Hellsten_Visit-Helsinki_600x377

Onko sinulla, yritykselläsi tai organisaatiollasi kehitteillä fiksu tulevaisuuden terveys- tai hyvinvointipalvelu, jota haluaisit kokeilla oikeassa ympäristössä käyttäjien kanssa? Nopeiden kokeilujen ohjelma ostaa pieniä, ketteriä kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia lähipalveluita Kalasataman asukkaiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Etsimme nyt innovaatioita, jotka parantavat kaupunkilaisten arjen hyvinvointia ja täydentävät kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluita.

Järjestämme infotilaisuuden Nopeiden kokeilujen ohjelman tarjouskierroksesta 14.3.2016 klo 16.30-18.30 REDI Living Labissa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 6, Suvilahti, Helsinki).

Tilaisuudessa alustajina  ovat Lars Rosengren Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta, Arto Huuskonen SRV:ltä sekä Veera Mustonen ja Kaisa Spilling Forum Virium Helsingistä. Lämpimästi tervetuloa!

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen: http://bit.ly/1Qsz72K

Tutustu 14.3. pidetyn infotilaisuuden materiaaleihin:
Fiksu Kalasatama kokeilualustana ja nopeiden kokeilujen ohjelma – Veera Mustonen ja Kaisa Spilling, Forum Virium Helsinki
Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut uudistuvat, nyt haetaan innovatiivisia lähipalveluita – Johtava ylilääkäri Lars Rosengren, Helsingin kaupunki

Tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointikeskus tulossa Kalasatamaan

Kalasatamaan avataan vuonna 2018 hyvinvointikeskus, joka tulee olemaan valtava kokonaisuus niin asiakaskunnaltaan kuin fyysiseltä pinta-alaltaankin (18 000m2). Asiakasmäärä tulee olemaan suuri, keräten asukkaita paitsi Kalasatamasta myös sen lähialueilta. Keskuksen tiloja ja palvelutarjontaa suunnitellaan ja kehitetään parhaillaan.

Tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointikeskuksessa keskitetään saman katon alle useita erilaisia palveluita. Taustalla ei ole vain tarve palveluiden tehostamiseen. Pyrkimys on myös vastata asiakkaiden vaihteleviin tarpeisiin nykyistä paremmin, kokonaisvaltaisemmin ja yksilöllisemmin. Lääkärien vastaanoton lisäksi tarjolla on myös psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja, kuntoutuspalveluja, ikääntyneiden palveluohjausta sekä maahanmuuttajien kotoutumista tukevia palveluita. Asiakkaille välittyvä kokemus tulee olla mahdollisimman sujuvat ja saumaton.

Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto käynnistävät nyt tarjouskierroksen kokeiluille, jossa etsitään kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluita täydentäviä sosiaalisia ja muita palveluinnovaatioita, jotka tukevat kaupunkilaisten arjessa pärjäämistä ja edistävät hyvinvointia.  Kokeilut voidaan tehdä joko Kalasatamassa tai lähialueilla. Niiden tulee olla pieniä (1000-8000e), ketteriä ja nopeasti toteutettavia kokeiluja, joiden tavoittaana on myös oppia tekemisen kautta.

Nyt käynnistyvä tarjouskierros on jatkoa kokeiluille, jotka käynnistyvät Kalasatamassa tänä keväänä. Nämä ensimmäiset kokeilut valittiin syksyllä 2015, tarjouksia saatiin tuolloin yli 50.

Aikataulu

Tarjouksen voi jättää 14.3–30.4.2016 välisenä aikana (hakulomake avataan myöhemmin).
Ohjelmaan valitaan 2-3 kokeilua. Valinnat tehdään 30.5 mennessä.
Valitut kokeilut toteutetaan Kalasatamassa tai lähialueilla ensi syksynä.

Lisätietoja:
Kaisa Spilling
Forum Virium Helsinki
+ 358 40 7448831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi

Comments are closed.