Tutustu Tilat avoimiksi -polkuun Jätkäsaaren asuntomessutapahtumassa

Tarve erilaisille väliaikaisille toimisto- ja harrastustiloille on kaupungeissa suuri. Samaan aikaan runsaasti toimitiloja on vajaakäytöllä tai tyhjinä. Mikä siis avuksi?

Tilat nähdään entistä useammin palveluna, jota halutaan hankkia käyttöön tuntiperusteisesti. Tilojen avaamista kaupunkilaisten käyttöön digitaalisilla varauspalveluilla ja älylukoilla on kokeiltu Helsingissä. Yhteiskäyttöön avattuja tiloja voit varata käyttöösi jo useista varauspalveluista. Tilat avoimiksi -polun tarkoituksena on tuoda erilaisia Jätkäsaaressa sijaitsevia tiloja messukävijöiden ulottuville ”tila palveluna” -ajatusta mukaillen. Mukana on sauna, liiketila ja kerhotila, joissa voit kokeilla, miten tilan käyttö onnistuu varauspalvelun ja älylukituksen avulla.

Älykkäät tilaratkaisut sekä tilat palveluna ovat herättäneet laajaa kiinnostusta ja ne nähdään yhtenä tärkeänä toimivan kaupungin rakennuspalikkana. Parhaimmillaan jo rakennettujen tilojen tehokkaampi hyödyntäminen voi jopa vähentää uudisrakentamisen tarvetta. Lisäksi yhteiskäytössä olevat tilat elävöittävät kaupunkia ja tarjoavat yhden kanavan entistä yhteisöllisempään asumiseen.

Jätkäsaaren asuntomessutapahtumassa voit tutustua Tilat avoimiksi -polkuun. Polulla pääset kurkistamaan edistyksellisten rakennuttajien taloihin sekä kokeilemaan niiden varaamista omaan käyttöösi. Tutustu Flextila-palveluun ja Tolotechin älylukkoihin Sandiksessa tai kokeile Kliffan avulla miten talvipuutarhamaisen kerhotilan voisi varata viikonlopun viettoon. Vai ryhdytkö peräti saunomaan messuvierailun lomassa? Voit varata saunavuoron itsellesi maanantaille Kliffa-palvelusta ja tutustua Jätkäsaaren maisemaan kattokerroksesta käsin. Jätkäsaaren kirjastossa 4.9. klo 16–19 voit testata Helsingin kaupungin kehittämää Varaamo-palvelua, josta voi varata erityisesti kaupungin omia tiloja. 

Polku on auki ma 3.9. ja ti 4.9. klo 14-20.

Tutustu kohteisiin:

M2-Kodit

Osoite: Juutinraumankatu 10
Avoinna: ma 3.9. ja ti 4.9. 14-20
Toteuttajat: Y-säätiö / M2-Kodit ja Kliffa
Yhteyshenkilö:
Y-säätiö: Kaisa Nisula
Kliffa: Pilvimaari Heikkinen


HASO:n Sandis
Osoite: Jätkäsaarenkuja 13
Avoinna: ma 3.9. ja ti 4.9. 14-20
Toteuttajat: HASO, Flextila, Tolotech
Yhteyshenkilö:
Tolotech Oy: Marjut Tolonen, Petteri Tolonen

Helsingin kaupungin Varaamo-palvelu
Osoite: Jätkäsaaren kirjasto, Tyynenmerenkatu 1
Varaamo-palvelun esittely: ti 4.9. klo 16–19
Yhteyshenkilö:
Sampo Matikainen

 

Lisätietoja polusta:

Maija Bergström
Community Manager
Forum Virium Helsinki
+358 40 766 1415

Lue lisää: https://fiksukalasatama.fi/fiksutilaverkko/

Comments are closed.