Fiksu Kalasatama toivottaa rentouttavaa joulua!

Fiksua Kalasatamaa kehitetään joustavasti ja alueella on lupa kokeilla. Älykkään kaupunginosan kehittämisessä on mukana jo yli 150 organisaatiota. Kuluvana vuonna alueen uudisraivaajahenkiset toimijat ovatkin saaneet paljon aikaan: Kalasataman tulevaisuuden koulu avasi ovensa elokuussa. Redin tornit kohoavat ja SRV järjesti lokakuussa Hackatonin fiksun asumisen ratkaisuihin.

Sompasaaren ja Verkkosaaren tonttien luovutuksen myötä suuri joukko fiksuja rakennuttajia pohtii parhaillaan uudenlaisia ratkaisuja tulevaisuuden kaupunkiin. Kiitos valtavan kehittäjäverkoston, alueella todella tapahtuu ja uudenlaista kaupunkia syntyy!

Loppuvuodesta avasimme Suvilahdessa yhteiskehitystilan, joka on verkoston käytössä tarjoten tiloja työpajoille, tapaamisille sekä kohtaamisille. Fiksun Kalasataman kartalle olemme jo koonneet alueelta jo löytyvät arkea helpottavat fiksut palvelut sekä tulevaisuuden uudet ratkaisut.

Kuva: Fiksu Kalasatama Living Lab -tilan tuparit ja pikkujoulut 8.12.2016.

Kalasataman älykkäät ratkaisut kiinnostavat valtavasti kotimaisia ja ulkomaisia vierailijoita. Kuluneena vuonna ryhmiä saapui lähemmäs 50 ympäri maailmaa, erityisesti Euroopasta ja Aasiasta. Fiksu Kalasatama on kiinnostanut myös mediaa: juttuja ovat vuoden aikana julkaisseet mm. Business Insider Nordic, Read write, Helsingin Sanomat, Huffington Post ja Kauppalehti (lisää täällä).

Kalasataman kehittäjien oma verkosto Kehittäjien klubi kokoontui tänä vuonna neljä kertaa. Maaliskuussa tapasimme DIAK:ssa ja keskustelimme siitä, mitä jo olemme oppineet Kalasataman fiksuista ratkaisuista ja yhteistyöhankkeista, entä minkälaista tietoa nykyisistä palveluista kertyy ja mitä sillä voisi tehdä. Kesäkuussa kävimme Kotisatamassa läpi Nopeiden kokeilujen oppeja. Syyskuussa pääsimme vasta-avattuun Kalasataman kouluun, teemana oli mm. uudenlainen oppiminen ja käynnistyvät hankkeet. Joulukuussa vietimme pikkujouluja ja tupareita uudessa Living lab -tilassamme Suvilahdessa.

Kalasatamassa panostetaan jo kestävään kehitykseen, energiakäyttäytymiseen ja jätteiden hyötykäyttöön. Marraskuussa järjestetyssä EIT Climate KIC -työpajassa mietittiin, miten tätä voisi konkreettisesti viedä eteenpäin yhdessä Helsingin kaupungin kanssa, osana Kalasataman kehittämistä. Työpajaan saapui Smart&Clean-alan ammattilaisia ympäri Eurooppaa.

Haluamme kiittää lämpimästi tästä vuodesta, on ollut ilo tehdä yhteistyötä kanssanne!
Oikein rentouttavaa joulua kaikille, työ jatkuu ensi vuonna.

Iloisin jouluterveisin,
Veera, Kaisa S, Maija ja Kaisa E

Comments are closed.