Kalasatamassa kokeillaan joustavaa pysäköintiä

Maaliskuun alussa käynnistettiin Flextilan ja Setlementtiasuntojen yhteistyönä uudenlainen joustavan pysäköinnin kokeilu Helsingin Kalasatamassa. Kokeilun aikana voi vuokrata autopaikan joko muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi Setlementtiasunnot Oy:n parkkihallista. Kokeilussa on mukana myös Tolotech Oy, jonka toimittaman älylukon avulla autopaikan vuokranneet pääsevät helposti ja omatoimisesti parkkihalliin.

Kokeilu vie Joustotilat-hankkeesta tutun toimintamallin uudelle alueelle. Joustavampaa pysäköintiä ideoitiin hankkeen työpajassa marraskuussa 2016. Työpajassa pohdittiin muun muassa tilannetta, jossa Flextila-palvelun asiakas haluaisi tilan lisäksi varata läheltä parkkipaikan kulkuneuvolleen. Jos joustavaa pysäköintiä olisi tarjolla esimerkiksi taloyhtiöiden kautta, saataisiin tyhjillään olevia parkkipaikkoja ketterästi käyttöön ja samalla vuokratuloja taloyhtiöille. Nyt kokeilussa testataan ideaa käytännössä. Joustotoimisto Oy:n kehittämää Flextila-järjestelmää on tähän asti käytetty vain vapaiden tilojen hallinnointiin, mutta samaa toimintaperiaatetta laajennetaan nyt parkkipaikkojen varauksiin. 

“Setlementtiasuntojen rohkeus kokeilla uutta on tarttuvaa: Kalasataman alueella saatujen kokemusten perusteella Flextila-palvelun erilaisiin mahdollisuuksiin on tutustuttu ja palvelua ollaan ottamassa käyttöön useissa erilaisissa kohteissa. Palvelua on erityisesti kiitetty sen joustavuudesta ja sopivuudesta kaikenlaisten tilojen, kuten vaikkapa parkkipaikkojen, jakamiseen”, kertoo Joustotoimisto Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Heinilä. 

Puhelinsoitolla sisään parkkihalliin

Pysäköintipaikat voi varata Flextila-palvelusta oman tarpeen mukaan hintaan 2 euroa tunti tai 25 euroa koko päivä. Tällä hetkellä kokeilussa on mukana kaksi Setlementtiasuntojen parkkipaikkaa, mutta huhtikuussa mukaan tulee vielä kaksi lisää. Vuokrattavat parkkipaikat sijaitsevat osoitteessa Capellan Puistotie 7 (ajo Capellan Puistotie 5 kohdalta). Parkkihallin oven saa auki joko antamalla nelinumeroisen PIN-koodin lukijalaitteelle tai soittamalla oven avausjärjestelmään. Jälkimmäinen toiminnallisuus on Tolotech-älylukon mahdollistama uusi ominaisuus Flextila-palvelussa, ja sen ansiosta sisäänpääsy halliin käy jouhevasti ilman tarvetta poistua autosta.

Ensimmäisellä varauskerralla tarvitaan sekä varaajan puhelinnumero että auton rekisterinumero, mutta toisesta varauksesta eteenpäin riittää pelkkä rekisterinumero. Parkkipaikat löytyvät hallista helposti vihreiden Flextila-kylttien ja selkeän numeroinnin ansiosta (paikat 114 ja 116). Kokeilun aikana parkkipaikkojen käyttöä seurataan tiiviisti ja käyttäjäpalautetta otetaankin mielellään vastaan. Sähköpostitse palautetta voi antaa osoitteeseen [email protected] ja Flextilan infon puhelinnumeroon 050 369 4966.

Samassa parkkihallissa sijaitsevat myös Ekorentin sähköautot, jotka ovat Setlementtiasuntojen käytössä. Asukkaat voivat vuokrata näitä yhteiskäyttöisiä autoja tuntiperusteisesti omien tarpeidensa mukaan. Parkkihallin kanssa samassa osoitteessa sijaitsee myös joustotilakäytössä oleva Capellan kansalaistila, joka niin ikään on vuokrattavissa Flextila-palvelun kautta.

Comments are closed.